VİTAL ASANSÖR’ÜN ELEKTRİKLİ HOMELIFT’İ 6 AY SONRA PİYASADA

Vital Asansör, Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı’nda yeni homelift ürününün tanıtımını yaptı. Vital Asansör Genel Müdürü Sadık Muharrem Güden, elektrikli, seyir hızı 0,15 m/sn olan çok düşük kuyu altı ve kuyu üstü boşluklara sığabilen homelift ürünün detaylarını anlattı. Ürünün test, deneme, sertifikasyon ve belgelendirme işlemlerinin devam ettiğini hatırlatan Güden, Yaklaşık altı ay gibi bir süre sonra nihai ürün olarak satışlarımızı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.

HABER ASANSÖRÜ (KONYA) — Vital Asansör, Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı’nda yeni homelift ürününün tanıtımını yaptı. Vital Asansör Genel Müdürü Sadık Muharrem Güden, elektrikli, seyir hızı 0,15 m/sn olan çok düşük kuyu altı ve kuyu üstü boşluklara sığabilen homelift ürünün detaylarını anlattı. 

Ürünün test, deneme, sertifikasyon ve belgelendirme işlemlerinin devam ettiğini hatırlatan Güden, Haber Asansörü’ne komuştu; “Yaklaşık altı ay gibi bir süre sonra nihai ürün olarak satışlarımızı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Ar-Ge çalışmalarına müşteri talepleri doğrultusunda yön verdiklerini söyleyen Güden,  düşük katlı yerler için az yer kaplayan homelift ürünlere yönelik yoğun talep gördüklerini anlattı. Pazarda hidrolik veya vidalı sistemle çalışan çözümlere ulaşmanın kolay olduğunu kaydeden Güden,  şunları söyledi: 

"Ancak fiyatları uygun olsa da bazı dezavantajları olan bu sistemler, müşteriler tarafında kabul görmüyor ve beğenilmiyordu. Bu tarz yerlere bir elektrikli asansör isteniyor ancak istenen yer bir elektrikli asansör yapmaya uygun değil. Çoğu zaman ortada bir asansör kuyusu bile bulunmuyor. Ar-Ge ekibimiz bu eksiklikten yola çıkarak ve gelen talepleri de değerlendirerek bir çalışmaya başladı. Daha önce kuyu dibi ve son katı yetersiz olan kuyulara yaptığımız çözümleri geliştirerek bir sonraki aşamaya taşıdık. Bunu bir çelik konstrüksiyon içine oturtarak ortaya yepyeni bir ürün çıkardık.”

Ürünün test ve deneme çalışmalarının sürdüğünü, sertifikasyon ve belgelendirme işlemlerinin de devam ettiğini anlatan Güden, “Yaklaşık altı ay gibi bir süre sonra nihai ürün olarak satışlarımızı gerçekleştirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Güden, şunları söyledi: 

FİŞE TAKIP ÇALIŞTIRABİLECEKLER

“Ürünümüz tamamı ile bir elektrikli asansör konforuna ve yapısına sahip. Ancak 220 vac girişle çalışıyor. Bir buzdolabı gibi fişe takıp çalıştırabiliyorsunuz. En nemli özelliklerinden birisi bu. Minimize edilen ölçüleri sayesinde kapasitesine göre sahip olabileceği en küçük alanı kaplıyor. Seyir hızı 0,15 m/sn, ayrıca çok düşük kuyu altı ve kuyu üstü boşluk gereksinimi var.”

ÜRÜN PORTFÖYÜNE KUMANDA PANOSU DÂHİL EDİLDİ

Kurulduğu günden bu yana kabin, süspansiyon, otomatik kapı gibi bileşenleri ürettiklerinin altını çizen Güden, bir yıl önce yaptıkları yatırıma işaret etti; asansör kumanda panosu üretiminin Vital Asansör bünyesinde gerçekleştiğine dikkat çekti. 

İSTANBULDA ŞUBE AÇILDI

Markalaşma yolunda önemli atılımlar yaptıklarını belirten ve ürünlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla İstanbul’da şube açtıklarını söyleyen Güden, “Böylece, İstanbul ve Marmara bölgesine hizmetimizi yaygınlaştırmanın ilk adımlarını attık” dedi. 

KOMPLE ASANSÖR ÇÖZÜMLERİ SUNMAYI HEDEFLİYORUZ”

“Önceliğimiz yüksek kalite ve müşteri memnuniyeti” diye konuşan Güden, “Ürünlerimizde fiyattan ziyade kaliteyi ön plana çıkarıyoruz” dedi. Komple asansör çözümleri sunmayı hedeflediklerinin altını çizen Güden, “Daha çok ihracat odaklı çalışmalar yürüttüğümüz için paket asansör hizmetimizi en ufak parçasına kadar planlayıp yüksek kalite ile müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz” dedi.

SATIŞLARDA YÜZDE 20 ARTIŞ BEKLENİYOR

COVID-19 salgınına ve piyasalardaki hareketliliğe rağmen, 2021 yılını bir önceki yıla oranla daha başarılı geçirdiklerini belirten Güden, “2022 yılına ait öngörümüzde, yeni yılda global koşullarında ülkemiz lehine katkı yapacağını düşünerek iç ve dış pazarda yüzde 20 artış hedefliyoruz” diye konuştu. 

Güden, Asya ve Avrupa başta olmak üzere Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Afrika kıtalarına ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi.

KALİTELİ HİZMET İÇİN ALT YAPI YATIRIMI

Asansör piyasasına komple asansör çözümleri sunduklarını belirten ve birçok asansör kompanentini kendi bünyelerinde ürettiklerinin altını çizen Güden, “Müşterilerimize daha kaliteli ve hızlı hizmet verebilmek için gerekli alt yapı ve üretim standartlarını sürekli artırmaktayız. Üretimin her aşamasında ve üretim sonrası teknik desteğe son derece önem veriyoruz. Ar-Ge çalışmalarına, müşteri memnuniyetini dikkate alarak yön veriyoruz” dedi. 

Güden, şunları söyledi: 

“Asansör otomatik kapılarımız CE, EAC, ISO belgeleri ile yangın dayanım ve pendulum test belgelerine sahip. Asansör sitemlerimiz NormLIFT ve SlimLIFT markaları ile Modül B belgesine sahip. NormLIFT markası ile kuyu ölçüleri yeterli olan yerler için uygun fiyatlı normal asansör çözümleri sunuyoruz. SlimLIFT markası ile de kısıtlı ölçüler sahip kuyularda özel tasarımlar ile pratik çözümler oluşturuyoruz.”