TÜRKİYE ASANSÖR SEKTÖRÜ 7 İKLİM DÖRT BUCAKTA VARLIĞINI GÜÇLENDİRİYOR

Değerli meslektaşlarım; sektör paydaşlarım… 

Bildiğiniz üzere evrensel tasarımları ve teknolojiye yön veren Ar-Ge çalışmalarıyla dünyada güven oluşturan Türkiye asansör sektörü, 2020 yılında yaklaşık 3 milyar dolar ciro kaydetti. Yaklaşık 35 bin kişiyi istihdam eden sektörümüz, yalnızca 7 coğrafi bölgede 81 ilde değil; dünyanın her noktasına ürün ve hizmetleriyle kalitesini sunmayı başardı.

Zorlu rekabet koşullarına rağmen pazarda önemli bir paya sahip olan sektörümüz, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına ve kurlardaki dalgalanmaya rağmen, pazardaki etkinliğini artırmayı başardı. Çin’den Türkiye’ye yönelen sanayi hacmini fırsata çeviren ülkemiz, küresel hizmet veren büyük asansör firmalarıyla rekabet arenasında bir araya gelmeye başladı. Asansör ürünlerinin imalat ve montajında sektöre sağladığı güven ve kaliteli hizmet anlayışıyla dünya genelinde marka bilinirliğini sağlamış firmalarımız bu başarılarının sürdürülebilir hâle gelmesi için özveri ile çalışmalarına devam emekteler.

İnşaat sektöründeki daralma karşısında ihracat ağını geliştirme yoluna giden sektörümüz, her yeni günde genleşerek büyümeyi başardı. Avrupa’da hâlen 100 yıllık eski asansörlerin kullanılıyor olması, revizyona duyulan ihtiyacı doğurmuş durumdadır. Bu noktada, yine eski asansörlerin revizyon işlerinin önemli bir kısmı Türk asansör sektörü eliyle yapılmaktadır.

Sanayimize duyduğumuz güvenin arkasında işini severek yapan, bu mesleğe gönül vermiş sektör paydaşlarımızın katkısı yadsınamaz.

Değerli sektör paydaşlarım,

Malumunuz olduğu üzere İstanbul’da 3 ay arayla iki büyük ve önemli asansör fuarı gerçekleştirildi. Koronavirüs salgının etkilerinin azaldığı bir dönemde yapılan bu fuarlara, yerli ve yabancı firmalar yoğun ilgi gösterdi. Sektörümüzün ticaret hacmine önemli bir ivme katan fuarlara yönelik ziyaretçi ilgisi de kayda değer ölçüde önemliydi. Asansör sektörümüz ve ülke ekonomimiz açısından büyük önem taşıyan bu faaliyetler, sektörümüze yönelik beklentileri de artırdı.

Sektör paydaşlarımızın, ulusal ve uluslararası düzeyde düzenlenen fuarlara bundan sonra da katılımlarının artarak devam edeceğinden kuşkum yok.

Bu düşüncelerle hepinizi saygı ve iyi dileklerimle selamlıyorum..