Her İş Olacağına Varır…

Yazar : Ergün Güneş

Ergün Güneş

Bugün bizi daraltan ve üzen meselelerin bir süre sonra önemini kaybettiğini hepimiz tecrübe etmişizdir. Hayat bize, karşılaştığımız sorunları gereğinden fazla önemsememek, hiçbir şeye lüzumundan fazla ağırlık vermemek gerektiğini öğretiyor. Allah rahmet eylesin değerli bir büyüğüm derdi ki; “Her iş olacağına varır, ahmak ahmaklığıyla kalır.”

Bir diğer yanılgımız da kendimizi ve yaptığımız işi fazla ciddiye almaktır. Mezarlıkların kendini vazgeçilmez sanan insanlarla dolu olduğunu unutuyoruz.

Bilinen dünyanın neredeyse hepsini ele geçirmiş İskender yok, Cengiz Han yok, 46 yıl padişahlık yapmış, Viyana kapılarına kadar dayanmış Avrupalıların muhteşem Süleyman dedikleri Kanuni yok, ama dünya devam ediyor. Eski Yunan filozoflarından biri bundan 2500 yıl önce diyor ki “dünyanın düzeni bozuldu.”  Bozuk düzenle 2500 yıldır hala dönüyor.

Bu dünya kimseye kalmayacak, malın mülkün, makamın bir önemi yok. “Mal da yalan mülk de yalan / var sen de biraz oyalan,” diyor ya koca Yunus boşa demiyor.

“Her şey yalan, hayat boş, öyleyse hiçbir şey yapmayalım, gayret etmeyelim demiyorum tabii ki. Para kazanmakla, itibar kazanmak, mal edinmekle dost edinmek, sebat etmekle, ısrar etmek, kendine güvenmekle, kendini beğenmek arasındaki farkı bilelim diyorum.

Çalışırken, dinlenirken, sevinirken, üzülürken, yerken, içerken, kızarken, iltifat ederken, tepki verirken, cesaret gösterirken kısacası her şeyde ölçüye ve dengeye dikkat edelim diyorum.

Sözün özü; “hayat dengeyi bulmak ve korumak sanatıdır,” diyor, bu sanatı becerenlerden olmanızı diliyorum.

Sağlıcakla kalın…