Metroplast Asansör’den 3 M/Sn Hıza Kadar Paten Üretimi Hamlesi

Avrasya Asansör Fuarı’nda yeni nesil asansör motorları ile yoğun ilgi yaşayan Metroplast Asansör yeni yılda 3 m/sn hıza kadar makaralı patenlerin seri üretimine geçecek.  Metroplast Asansör Genel Müdürü Levent Akdemir 2022 yılı yatırımlarına ilişkin Haber Asansörü’ne bilgi verdi.

Avrasya Asansör Fuarı’nın en dikkat çeken stantlarından birisi şüphesiz Metroplast Asansör oldu. Ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Metroplast Asansör Genel Müdürü Levent Akdemir, geçtiğimiz yıl piyasanın beğenisine sunulan dişlisiz makineye rağbetin arttığına dikkati çekti. Fuarın, yeni ürünlerin tanıtımına önemli katkı sağladığını belirten Akdemir, 2022 yılında, motorun alt yapısını güçlendirerek üretim sayısını artıracaklarını duyurdu.

Senkron motor üzerinde yaklaşık yedi yıllık Ar-Ge sürecinin olduğuna işaret eden Akdemir, yeni yılda gerçekleşecek yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu; “Üretim sayılarını artırmak, motorla  ilgili makineleri tedarik etmek, kurmak, üretim hattını geliştirmek gibi çalışmalarımız olacak” dedi. 

Akdemir, yüksek hızlı patenler üzerine gerçekleştirdikleri Ar-Ge aşamasında sona gelindiğini duyurdu, 2022 yılında seri üretime geçeceklerini açıkladı. Yıllık 500 bin TL üzerinde Ar-Ge harcaması yaptıklarını kaydeden Akdemir, “Yeni bir ürün ve yıllardır yüksek hızlı makaralı patenlere ihtiyaç vardı. Biz 1,6 hıza kadar üretimini yapıyorduk. Yeni yılda 3 m/sn hıza kadar patenlerimizi piyasaya sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

FUAR BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE BAŞARI SERGİLEDİ 

Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akdemir, yoğun ziyaretçi ile karşılaşıldığını ve bunun COVID-19 sonrası yüz yüze buluşmaların özlenmesine bağlı olduğunu söyledi. Yerli ve yabancı pek çok yeni işbirliklerine imza attıklarını açıklayan Akdemir, “Hayal ettiğimizden daha farklı bir fuar yaşadık. Fuarın diğer çok önemli özelliği de gerçek anlamda ilgili ve etkili kişilerin gelmiş olmasıydı. Bu açıdan bizim için çok önemliydi” diye konuştu. 

GİRDİ MALİYETLERİ YÜZDE 100 ARTTI 

COVID-19 ve artan döviz kurları nedeni ile 2021 yılının ilk yarısının durgun geçtiğini belirten Akdemir, “İkinci yarıda bu durumu toparlamayı başardık” dedi. Döviz kurlarında yaşanan belirsizliğin olumsuz etkilerine değinen Akdemir, yaşanan yüksek enflasyonun girdi maliyetlerini yüzde 100 artırdığını kaydetti; “Bu durum üretimi olumsuz etkiledi. Bir iki ay içinde döviz hareketlerinin normale döneceğini umuyorum” dedi.