KÜÇÜK GROUP’TAN ÖRNEK BAŞARI; ÜRETİM KAPASİTESİ YÜDE 40 CİRO YÜZDE 90 ARTTI

Türkiyenin üretim üssü Konyadan dünyaya uzanan Küçük Group, geçen sene  taşındığı yeni fabrikasıyla birlikte üretim ve ciro konusunda ciddi bir başarıya imza attı.  Küçük Group Genel Müdürü Devrim Kılıç, “Üretim kapasitemiz önceki yıla göre yüzde 40, yıl sonu ciromuz ise yüzde 90 artış gösterdi” dedi.

HABER ASANSÖRÜ (KONYA) — Türkiye’nin üretim üssü Konya’dan dünyaya uzanan Küçük Group, geçen sene  taşındığı yeni fabrikasıyla birlikte üretim ve ciro konusunda ciddi bir başarıya imza attı.  Küçük Group Genel Müdürü Devrim Kılıç, “Üretim kapasitemiz önceki yıla göre yüzde 40, yıl sonu ciromuz ise yüzde 90 artış gösterdi” dedi.

Artan nüfus ve gelişen teknoloji karşısında bir yıl önce yeni fabrikalarına taşındığını hatırlatan Kılıç, “Yeni ürün geliştirmeleri, yeni makine yatırımları ve mevcut makinelerimizde modernizasyonlarla makine parkurumuzu genişletme ihtiyaçları ve en önemlisi ülke ekonomisine en büyük katkıyı sağlayan ihracat hacmimizi artırmak amacıyla faaliyetlerimizi Konya 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 25 bin m2 alana sahip yeni fabrika binamıza taşıdık” diye konuştu.

Yeni yatırımların devreye alınmasıyla birlikte üretim hattının modern bir entegre tesise dönüştüğünün altını çizen Kılıç, makine parkına yapılan yatırımlardan sonra mavi ve beyaz yaka personel istihdamlarında artış yaşandığını bu durumun da üretim kapasitesinin artmasına olumlu etki yaptığını söyledi.

ÇİFT VARDİYALI ÜRETİM

Yurt içinde ve yurt dışında hedef pazarlara yapılan ziyaretlerin olumlu yansımalarının yaşandığına vurgu yapan Kılıç, gelen yoğun talebin karşılanabilmesi amacıyla çift vardiya sistemi uygulamasına geçtiklerini söyledi. Kılıç, “Üretim kapasitemiz önceki yıla göre yüzde 40, yıl sonu ciromuz ise yüzde 90 artış gösterdi” diye konuştu.

MAKİNE PARKURUNDA KAPASİTE ARTIRIMI YAPILDI

Küçük Group bünyesinde Elitpro markasıyla kablo, asansör kapısı, hidrolik tampon, halat şişesi, denge zinciri ve fotosel üretimi yaptıklarını söyleyen Kılıç, makine parkurunda kapasite ve verimlilik artışı odaklı yaptıkları yatırımlara dikkat çekti. 

Kılıç, şunları söyledi:

“Bu kapsamda ilk olarak 8 olan kablo üretim hattımızı 12’ye çıkardık. Mevcut hatlarda ise yaptığımız otomasyon yatırımları ile verimlilik ve kapasite artırımı sağladık. Endüstriyel robot sayımızı puntolama ve kaynak robotu alımları ile 2 adetten 4 adete çıkardık. Bunların yanında hâlihazırda bulunan kodlama makinası, giyotin makas, eksantrik pres, rulo açıcı ve kalıp yatırımlarına ilave alımlar yapılarak mevcut sayılarını artırdık. Değişen teknoloji ve sektör talepleri doğrultusunda mevcut ürünlerimiz ve yeni ürün çeşitliliğinin artışına yönelik çalışmalarımız devam ediyor.”

“Günümüzde işletmeler, oldukça farklı bir rekabet arenası ile karşı karşıya” diye konuşan Kılıç, firmaların değişik pazarlama stratejilerini uygulamaya başladığına dikkat çekti. Kılıç,

“Küçük Group olarak; müşteriye yaratılan değer kavramının, rekabet üstünlüğü sağlamada en önemli unsurlardan birisi olduğuna inanıyoruz. Firma olarak geleneksel pazarlama anlayışı ile değer temelli pazarlama anlayışını birleştirme arzusundayız. Hem yeni müşteriye temas edip portföye katmak hem de mevcut müşterilerimizde ürün çeşitliliği anlamında derinleşme sağlamaktır. Bu sayede pazar payı artışı yanında müşteri payı artışı da bizim için önem arz etmektedir” dedi.

40IN ÜZERİNDE ÜLKEYE İHRACAT 

Kılıç şunları söyledi: 

“Kalite olgusundan asla ödün vermeden fabrikamızda üretilen ürünlerimizi Orta Doğu, Avrupa, Balkanlar ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere 40’ın üzerinde ülke ile buluşturduk. Hem mevcut hem de yeni müşterilerimizle olan ilişkilerimizde derinleşme yoluna giderek uzun süreli ilişkiler kurup ticaretin sürdürülebilir olmasını amaçlıyoruz.”

EAC BELGESİ ALDIK”

“Portföyüne yeni ülke ve müşteriler katma hedefinde olan firmamız Rusya Bölgesi için EAC belgesini almış olup yeni pazarlara girmek için gerekli adımları atmıştır. Amacımız ciro içerisindeki payı yüzde 25 olan ihracat hacmimizi yüzde 50 seviyesine getirmek olup yatırımlarımızı da bu doğrultuda yapıyoruz.”

TÜRKİYENİN İLK 500 SANAYİ KURULUŞUNDA OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

İnovasyon ve Ar-Ge çalışmalarıyla sektörün domino taşlarından biri olduklarını söyleyen Kılıç, ürün kalitesinden, satış ve satış sonrası destek politikasından ödün vermeden üretim yaparak ülke ekonomisine sürekli katkı sağlamayı hedeflediklerini anlattı. Kılıç, “2021 yılında ciromuzu önceki yıla göre yüzde 90, ihracat hacmimizi de yüzde 100 oranında artırdık. Önümüzdeki 5 yılda ihracatın ciro içerisindeki payının yüzde 50’nin üzerine çıkarmayı ve Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında olmayı hedefliyoruz” dedi. 

ÇATI GES İLE YEŞİL DÖNÜŞÜM HAREKETİNE KATILDIK

Yeni yatırımlarına ilişkin bilgi veren Kılıç, yeşil dönüşüm hareketine katıldıklarını da açıkladı. 2022 yılı hedefleri arasında yer alan çatı GES yatırımı ile 1 MW kapasiteli proje yatırımının Nisan 2022 tarihinde çalışır hâle gelmesinin planlandığını söyledi. “Bu proje ile tesisimizde ihtiyacımız olan elektrik tüketiminin tamamını karşılayabilecek aynı zamanda da tüketim fazlasını tasarruf edebilecek duruma geleceğiz” dedi.

Küreselleşme ve teknolojik gelişmeler sonucunda rekabetin arttığına vurgu yapan Kılıç şunları söyledi;

“Ürünün piyasada kalıcı olmasını sağlamak ve tutundurma çabalarının, profesyonel bir yöntemle daha dikkatli ve titizlikle yapılması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu doğrultuda 10-13 Mart 2022 tarihleri arasında 17’nci kez gerçekleştirilen Asansör İstanbul Fuarı’na katıldık. Standımız her sene olduğu gibi, bu sene de oldukça fazla ilgi gördü. Verimli bir fuar geçirdik. Bizi yalnız bırakmayan tüm iş ortaklarımıza tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz.”