Kepi Asansör Standında Yoğun İlgi!!

Avrasya Asansör Fuarı’nda yoğun ilgi gören firmalardan biri olmayı başaran Kepi Asansör, yeni kabin tasarımları ve partner firma Emay Asansör ile birlikte geliştirdiği ‘Avirex’ kumanda sistemi ile odak noktası oldu. 

Avrasya Asansör Fuarı’na dair izlenimlerini dergimizle paylaşan Kepi Asansör Müdürü Emre İpek, yabancı katılımcı sayısının beklentinin üzerinde olduğunu vurguladı; “Özellikle fuarın ilk iki günü çok az Türkçe konuştuğumuzu söylemeliyim. Sıcak satışlar gerçekleştirdik. Hiç düşünmediğimiz ülkelerden ziyaretçiler geldi; o ülkelere de bu vesileyle girmiş olduk. Standımızın görselliği de çok ilgi çekti. Beklentimizin çok çok üzerinde bir fuar ile karşılaştık” dedi. 

Ankara’da asansör malzemeleri pazarlamak üzere 2015 yılında kurulan Kepi Asansör’ün, 2016 yılında imalata yöneldiğini ve 2018 yılında da asansör kabini üretmeye başladığını hatırlatan İpek, “Şu anda dünyanın tüm ülkelerine paket asansör sistemleri satma hedefimiz var. Mevcutta 40 ülkeye ihracat yapıyoruz. Kepi olarak asansör kabinlerinin, kapılarının, ray bağlantı duvar elemanlarının, konsolların ve bazı asansörlerin elektrik kumanda panolarının imalatını yapıyoruz. Ürünlerimizin yüzde 55’inin imalatını bünyemizde gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

COVID-19 pandemisinin finansal etkilerinden söz eden İpek, yıllık satış hedeflerine ulaşmada pek çok firmanın zorluklar yaşadığını söyledi. İpek, “Biz Kepi olarak, ülkemize ihracat yapıp, katkı sağladık. Hedeflerimizin yüzde 60’ını sağladığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

TOPLAM CİRONUN YÜZDE 40I İHRACAT

Toplam cironun yüzde 40’ının ihracat kaynaklı olduğunu kaydeden İpek, “Bazı ülkelerde ihracat gücümüzü artırmak adına kendi ofislerimizi açtık, ülkemize artı katma değer için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

GÜÇLÜ İŞBİRLİKLERİNİN İLK ADIMLARI ATILMAYA DEVAM ETTİ

Avrasya Asansör Fuarı’nda katılımcı sayısının az, ziyaretçi sayısının yoğun olduğuna dikkati çeken İpek, “Yeni kontratlar yaptık. Bayilik anlamında ciddi görüşmeler yaptığımız ülkeler oldu. Fuar dönüşü bunlar için değerlendirmelerimizi yapacağız. Firma olarak fuar konusunda yaşadığımız tecrübelerden ötürü, bu fuar hakkında şunları söyleyebilirim; başta Türk asansör sektörünün hatta fuarı düzenleyen firmanın dahi ümidini kestiği Avrasya Asansör Fuarı, firmaların fuara susadığı bir ortamda, katılan firmalar adına gerçekten çok yoğun geçen, ziyaretçi akını yaşayan, uygun maliyetli firma lansmanlarının yapılabildiği, hatta kolaylıkla zorunlu B&B görüşmelerin yapıldığı, aynı zamanda tanıtım dışında kolaylıkla ticarete dönüşen bir ortam oldu. Kendiliğinden başarıyı yakaladı. Ekip olarak emek verdiğimiz ve katıldığımız için mutluyuz” diye konuştu. 

KEPİDOOR MARKA OTOMATİK KAPILARIMIZ VE KUMANDA PANOMUZ EN DİKKAT ÇEKİCİ ÜRÜN OLDU”

Yeni çıkan asansör kabin modellerinin fuarda görücüye çıkarıldığını söyleyen İpek, milenyum çağına uyumlu tasarımlarıyla dikkat çektiklerini anlattı. İpek, “Görsel olarak ilgi çekici olan aynı zamanda da ağırlık anlamında hafif modellerimizi getirdik. Ürettiğimiz asansör kapısının sağlamlığı, ekonomik yapısı, arıza olasılığının düşük olması, kolay montaj yöntemleri, aynı zamanda kabin operatöründe kullandığımız kontrol kartında kumanda panosu ile haberleşmeli çalıştığını gösteren ürünleri tanıttık. Asansörün kumanda panosu ve asansör kapı kartının birlikte yazılım yazıldığı, birlikte haberleştiği bir sistem tanıttık. Bunun dışında partner firmamızla birlikte yeni çıkan kumanda panomuzu tanıttık” diye konuştu. 

İpek, sergi alanında piyasaya yeni sunulan Avirex kumanda panosunun en dikkat çekici ürün olduğunu söyledi ve sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sektörün önemli dergilerinden biri olmayı başaran Haber Asansörü dergisine bizlere bu fırsatı verdiği için teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.”

KURTULUŞ: BULUT SİSTEMİNDEN ANLIK BAĞLANTI VE TEKNİK DESTEK İMKÂNI

Mitron Elektronik Departman Menejeri Ekrem Kurtuluş, Avirex Compact FX asansör kumanda sistemininin detayları hakkında bilgi verdi. EN 81-20 ile uyumlu kontaktörsüz çalışma (STO) özelliğine sahip Avirex Compact Fx’in üzerinde yalnızca özel iki adet kontaktör bulunduğunu söyleyen Kurtuluş, “EN 81-20 standarlarında mekanik fren istendiği için bu iki kontaktör bulunuyor” dedi. Olası arıza durumlarına karşı Mitron bulut sistemi üzerinden asansöre anlık bağlantı ve teknik destek imkânının sağlandığını belirten Kurtuluş, sistem üzerinde arıza uzaktan erişim ile giderilemez ise sahaya yönlendirilecek teknik servis ekibinin soruna yönelik çözüm odaklı gideceğini söyledi. 

Sistemin kabin veya kat kasetleri ile seri ve paralel çalışma imkânı sunduğuna dikkat çeken Kurtuluş, paralel bağlantı kasetlerde 16 durak, seri haberleşmeye sahip kasetlerin kullanılması durumunda 32 durak çalışma imkânı tanındığını kaydetti. Kurtuluş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Motor sürme hızı max. 2,5 m/sn’dir. Bunun sebebi de EN 81-20 standartlarında 32 durak ve altını 2,5 üzerinde bir hız değerinin öngörülmemesinden kaynaklıdır. Bu sebepten motor sürme hızı yazılımsal olarak 2,5 m/sn ile sınırlandırılmıştır. 

Avirex Compact Fx ayrıca kullanıcılarına çift kabin kapısı bağlantı desteği de sunmaktadır.

Kabin kapısı bağlantısını paralel – paralel veya seri (canbus) – paralel kapı kartları ile çift kapılı olarak çalışabiliyor.’’ 

GÜNEY: KESİNTİSİZ KURTARMA VE ÜRÜN KİŞİSELLEŞTİRME MÜMKÜN’ 

Mitron Teknik Destek Direktörü Sercem Güney, Avirex ile asansör fobisine sahip insanlara kesintisiz kurtarma hizmeti sunulduğunu söyledi; “Motorun hiç durmadan kurtarma hızına kadar doğrudan sürüş sağlayabilmesini bir UPS üzerinden sağladığımız için seyir esnasında hiçbir ani durmaya koşul oluşturmuyor. Bu sayede ürün yüzde 100 güvenilirlik açısından kullanıcılarda olumlu bir tepkiye neden oluyor” dedi. 

“Tüm ürün çeşitliliğini tek bir paket içerisinde toplayarak her asansöre senkron asenkron modeller olarak çevrilebiliyor” diye konuşan Güney, Avirex'in kullanıcılara ürün kişiselleştirme imkânı sunduğunun altını çizdi. Güney, şu ifadelere yer verdi:

“Yazılım güncellemesi ve ürün kişiselleştirmesi sistemdeki imkânları öne çıkaran özellikler arasında. Yazılım güncellemesi için, web sitesinden veyahut e-mail üzerinden müşterilerimizin erişimine açtığımız yeni versiyon yazılımının dosyalarını SD kart aracılığı ile Avirex keypad’e aktarmaları yeterli olacaktır. Yazılıma versiyon güncellemesi yaptığımız taktirde eski yazılım bilgilerini kopyalayarak kuyu, pozisyon vb. bilgileri değişmeksizin versiyonu güncellemiş olur. Bu sayede de işlemcilerimizde ne hız kaybı ne de veri transferi kaybı yaşanmaz. Mitron Teknik Destek olarak bir asansörde karşılaştığımız bir arıza durumunu diğer asansörlerde de karşılaşmamak için yazılımlarımız sürekli olarak güncellenmektedir.  Kişiselleştirme özelliğinde de dahili ses anons sistemimiz istenen özel ses dosyalarını, anonsları aktif hâle getirebilme desteği sağlar.”

Güney, ürünün hafif ve küçük boyutlu olması nedeni ile ergonomik açıdan kolay montaj imkânı sunduğunu da sözlerine ekledi.