BUTKON’DAN SEKTÖRDE SES GETİRECEK YENİ ÜRÜN: 5 MM KALINLIĞINDAKİ PENTA SERİ ÜRETİM İÇİN HAZIR

Asansör kat ve kabin paneli üretmek amacıyla kurulduğu 2007 yılından bu yana alanında lider konumda olmayı başaran Butkon Asansör, Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı’nda yeni ürünlerini görücüye çıkardı. 

PENTA GÖRÜCÜYE ÇIKTI 

Penta’nın, Ar-Ge ve satış ekipleri arasında başlayan bir iddialaşma sonucu üretildiğini kaydeden Butkon Asansör Genel Müdürü Remzi Oruncak, “Türkiye’de hiç denenmemiş kat ve kabin butonlarından, yok hissi veren teknolojiyi içerisinde barındıran 5mm kalınlığında Penta ürününü müşterilerimizin beğenisine sunduk. Bu ürünün kullanım amaçlarının yanında görsel seçenekler de sunduk” diye konuştu. 

Fuarda ürün prototipini sergilediklerini ve oldukça güzel tepkiler aldıklarını belirten Oruncak, seri imalat için düğmeye bastıklarını açıkladı.

SADELİK VE GÖRKEMİN MUHTEŞEM UYUMU: GALAKSY

Kullanıcıların deneyimine sundukları Galaksy modeli için değerlendirmelerde bulunan Oruncak, “İnsanları büyüleyen bir güzellikte” diye yorumladı. Oruncak, şık tasarımıyla dikkatleri üzerine toplayan Galaksy için “Bu ürünün sadeliği ve görkeminin müşterilerimizi heyecanlandırdığını düşünüyorum. Temassız butonumuz okul, hastane ve otellerde; yani insanların toplu hâlde bulunduğu yerlerde TS EN 81–20 ile uyumu, butonlara temassız bir şekilde kayıt vermesi, istenildiğinde normal çalışması Butkon’un her projeye uygun firmaların çözüm ortağı olduğunu bir kez daha gösterdi” diye konuştu.

BUT-CALL İLE ASANSÖRÜ CEP TELEFONUNDAN YÖNETMEK MÜMKÜN

Butkon Asansör teknolojilerinde vücut bulan But-Call hakkında bilgi veren Oruncak, “Tamamen kablosuz çalışan But–Call sistemi ile yerli ve yabancı kullanıcılara Türkiye’nin asansörde geldiği nokta özetlenmiştir. Kablo olmadan çalışan ve cep telefonuyla komut aldıran hatla kabin butonuna gerek kalmadan çalışan bir sistem olan But–Call, montajcıları büyük bir yükten kurtaracağı gibi yurt dışında kullanılan kumanda kartları ile uyumu paket malzeme çözüm ortaklarını da rahatlatacaktır. Bu sistem, akıllı ev sistemlerinin de binalardaki son taş olarak yerini buldu” dedi.

Akıllı cep telefonu üzerinden kontrol imkânı sağlayan But-Call ile kabin kontrol paneline ihtiyaç kalmadığının altını çizen Oruncak, “Cep telefonundan gidilecek kat seçilebilir, asansörü çağırılabilir. Montaj kolaylığı sağlayan devrim niteliğinde bir ürün” diye konuştu. 

BUTKON HİNDİSTANA OFİS AÇTI

Konya merkezli Butkon’un Ankara ve İstanbul’a açtığı şubelerden sonra bir yenisini Hindistan’a açtıklarını anlatan Oruncak, Butkon’un küresel marka olma yolundaki adımlarından ilkini attığını söyledi. Oruncak, şunları söyledi: 

“Distribütör kullanmadan yüzde 100 Butkon iştiraki olan Butkon Hindistan, Türkiye’deki imalatçı firmalara da yol açmak ve kaliteli ürünlerimizi daha fazla insanlarla buluşturmak gayesindedir. Diğer ülkelerde çözüm ortaklarıyla da Türkiye’yi ve asansörü en iyi şekilde temsil etmek amaçlanmıştır. Hindistan rekabetçi bir bölge. Biz de kendi gücümüze güvenerek teknolojimizi Hindistan’a taşıdık.”