ASANSÖR DÜNYASI INTERLIFT FUARI’NDA BULUŞTU

Dünyanın çeşitli ülkelerinden önde gelen asansör firmaları interlift Fuarı, Almanyanın Augsburg kentinde 26-29 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleşti. Yeni teknolojilerin sergilendiği, uluslararası ticari anlaşmaların ve işbirliklerinin hayata geçirildiği fuar katılımcılardan tam not aldı.

HABER ASANSÖRÜ (AUGSBURG/ALMANYA) — Dünyanın çeşitli ülkelerinden önde gelen asansör firmaları interlift Fuarı, Almanya’nın Augsburg kentinde 26-29 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleşti. Yeni teknolojilerin sergilendiği, uluslararası ticari anlaşmaların ve işbirliklerinin hayta geçirildiği fuar katılımcılardan tam not aldı.

87 ÜLKEDEN 11 BİN 800 ZİYARETÇİ KATILDI

Interlift Fuarı, 87 ülkeden 11 bin 800 ziyaretçinin asansör teknolojileri ile buluşmasını sağladı. Dört gün boyunca VFA Forum’da düzenlenen seminerle de sektör bileşenlerini bir araya getirdi. 

Interlift Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen VFA-Forum’da katılımcıların sunumları gerçekleşti. 

TÜRKİYEDEN 53 KATILIMCI FİRMA STANT AÇTI

Fuara, Türkiye’nin yoğun ilgisi dikkat çekti. Bir önceki interlift Fuarı’na 58 firma ile katılan Türkiye, bu sene 53 firma ile ziyaretçilerini karşılamak için yerini aldı.

INTERLIFT 2022 SONUÇ RAPORU 

interlift 2022 sonuç raporunda şu ifadelere yer verildi: 

Augsburg – EVET! Interlift'in düzenlenmesi ilgili herhangi bir şüphe varsa, Interlift’in bu çok özel bir fuar olan Interlift 2022 sonunda şüpheleri ortadan kaldırdı. Sektörün ilk büyük etkinliği olan fuar, uluslararası asansör ailesini iki buçuk yıl aradan sonra ilk kez bir araya getirdi. Ve muhtemelen dâhil olan herkesin beklentilerini aştı. Gelszus Ticaret Fuarı Pazar Araştırması tarafından gerçekleştirilen ankette de katılımcıların ve ziyaretçilerin Augsburg'da bulunmalarının ne kadar önemli olduğu açıkça görülmektedir. Zorlu genel koşullara rağmen, 87 ülkeden 11 bin 800 ticaret ziyaretçisi, asansör endüstrisindeki yenilikleri ve trendleri öğrenmek için Augsburg'a geldi. Ve bu gelenlerin düşünceleri açıkça olumluydu. Bu aynı zamanda 350 katılımcının değerlendirmesi için de geçerli.

ÜST DÜZEY KARAR VERİCİLERİN ORANI YÜKSEK KALMAYA DEVAM EDİYOR

Ziyaretçilerin profesyonel kalitesi ve karar verme yetkinliği, en başından beri Interlift'in başarısındaki en önemli faktörlerden biri olmuştur. Bu, 2022'de de değişmedi: ziyaretçilerin yüzde 68'i satın alma kararlarında belirleyici veya ortak karar verici bir şekilde katılım sağlıyor! Ziyaretçilerin ilave yüzde 17'si, en azından danışmanlık anlamında olmak üzere, yatırımlara katılmaktadır. Neredeyse her iki ziyaretçiden biri bir yatırımın altyapısını hazırlamak ya da imzalamak için geliyor ki yüzde 30'u şimdiden fuarda anlaşmalar imzalamış durumda. Ziyaretçilerin yüzde 71'i, Interlift'ten sonra anlaşmalara yol açabilecek katılımcılarla temas kurdu. Son olarak; yüzde 57'si yalnızca asansör sektöründeki en son gelişmeleri öğrenmek için Interlift'i ziyaret ediyor.

SEKTÖR İÇİN OLUMLU GÖRÜNÜM

Anketin belki de biraz şaşırtıcı bir sonucu: Çoğunluk, asansör endüstrisinin gelecekteki gelişimi konusunda 2019'dakinden daha iyimser. Ziyaretçilerin yüzde 67'si önümüzdeki birkaç yıl içinde güçlü veya biraz artan bir gelişme bekliyor – bu rakam 2019'da "sadece" yüzde 62 idi. Dörtte biri (yüzde 24) ekonomik gelişmenin sabit kalacağını varsaymakta, yüzde 9'u hafif bir zayıflama ve yüzde1'i ise güçlü bir zayıflama beklemektedir.

KATILIMCILAR: 2023TE GERİ DÖNECEĞİZ!

Katılan 350 asansör şirketinin çoğunluğu da Augsburg'da bulunmaktan memnundu. Şirketlerin çoğu için İş kapasitesi iyiydi. Her dört katılımcıdan üçü çok memnun ya da memnun olduğunu bildirdi. 

Fuar sonrası iş için beklentiler de yüksek: Yüzde 78'i "çok iyi", "iyi" veya "tatmin edici" iş bekliyor. O hâlde, yüzde 85'inin Interlift 2023'e katılacaklarını söylemesi şaşırtıcı değil - sadece yüzde 3'ü bunu yapmayı planlamıyor.

YENİDEN REZERVASYON: INTERLIFT 2023 İÇİN ŞİMDİDEN YAKLAŞIK 200 KATILIMCI YER AYIRTTI

Interlift Proje Yöneticisi Joachim Kalsdorf yaptığı açıklamada "Yeni rezervasyon değişikliği kampanyası büyük bir başarıydı!" dedi. "İçlerinde Wittur, Orona, Meiller ve Schmersal'ın da bulunduğu Interlift 2023 fuarı için şimdiden 200'e yakın şirket katılım rezervasyonu yaptı. Ve hiçbiri bu kadar çok sayıda ziyaretçi beklemiyordu. İki İtalyan derneği ANICA ve ANACAM da orada olacak. Hâlihazırda bin 500 metrekaresi ayrılmış olan Çin'den önemli bir katılım olacak”.

VFA FORUM 

Interlift Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen VFA Forum da ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılandı. Dört gün boyunca Salon 2’de gerçekleşen VFA Forum’da uzman konuklar çeşitli konularda sunum yaptı. 80’in üzerinde uzmanın sunumunu gerçekleştirdiği Forum’da dijitalleşme ve güvenlik konuları ön plana çıktı. 

VFA Forum’da Türkiye’den konuşmacı olarak katılan Liftinstituut Avrasya Bölge Müdürü Süleyman Özcan da “Türkiye’de Asansör Sektörü: Bir Bakışta Kapasiteler ve Fırsatlar” konulu sunumu ile katılımcıları bilgilendirdi.

FUARDA STANT AÇAN TÜRK FİRMALARI  

AH&MET Asansor SAN. VE TIC. LTD. STI.

Ah&met Ithalat Ve Ihracat Hidrolik Asansor Tic. Ltd. Sti.

Akis Asansör Makina Motor Döküm San. Tic. Ltd. Sti.

Akis Hidrolik Asansör ve Kaldirma Araclari San. Tic. Ltd. Sti.

Akra Asansör San. VE TIC. A.S.

Aksoz Makina San. Tic. Ltd. Sti.

AKTIF GUC ELEMANLARI SAN. VE TIC. A.S.

ALAM ASANSÖR SAN. LTD. STI.

ALI ONUR ASANSÖR San. Tic. Ltd. Sti.

Amada Tech Asansör A.S.

Ametal Asansör San ve Tic. A.S.

Arkel Elektrik Elektronik San. Ve Tic. A.S.

Arti Kasnak Asansör Makine Imalat

ASGE Metal IC VE Dis Tic Ltd.

ASPAR Asansor Aksamlari Paz. San. Tic. A.S.

Atik Asansör Makina San. ve Tic. Ltd. Sti.

AYBEY ELEKTRONIK San Tic. A.S.

Blues of Istanbul Yapi A.S.

Bulut Makina Asansör Ltd., Sti.

Butkon Asansör Müh. Ins. Dogalgaz Gida san. ve tic. ltd. sti

CEL-MER Steel Factory Celik Endustrisi A.S.

Cokyasar Halat Makina Tel. Galvanizleme San. Tic. A.S

DI-MA Asansör Ins. Elekt. Elektronik Müh. San. Ve Tic. Ltd. Sti.

Ekdöksan Döküm Metal Otomotiv San. ve. Tic. Ltd. Sti

Fenac Muhendislik San. ve. Tic. Ltd Sti.

Genadoor Makina Otomotiv San. ve Tic. Ltd. Sti.

GENEMEK GEN Elektromekanik San. ve Tic. Ltd. Sti.

GUVEN CELIK HALAT LTD. STI.

HASPAR Asansör San. Tic. ve. Ltd. Sti.

Hedefsan Elektronik Asansör Turizm San. Ve. Tic. Lti. Sti

HKS HAS ASANSOR Plastik Metal San. Ve. TiC. A. S.

IDA Asansör San. Ve. Tic. Ltd. Sti.

Integra Asansor san Tic Ltd Sti

Kormas Elektrikli Motor San. ve Tic. A.S.

Liftern Elevator & Automation Technologies

LIFTTECH ASANSÖR SAN VE TIC LTO. STI

Lift Vision

Mars Elevator Dis. Tic. ve. San. A.S.

Merih Asansor San. Ve Tic. A.S.

Mik-El Elektronik San.Tic.Ltd.Sti

Onder Lift Celik Mak. San. ve. Tic. Ltd. Sti.

Poltime Asansör Makina Imalat San ve Tic Ltd Sti.

Prolift Asansör San. ve Tic. A.S.

Prolift Global Dis Ticaret A.S.

Prosis Asansör Muhendislik Elektr. San. Ve Dis. Tic. Ltd. Sti.

RATE Asansör Sanayi Ticaret A.S.

Tekin Makina Sanayi A.S.

Teori Mühendislik San. ve Tic. Ltd. Sti.

Türkeli Ray San Ve Tic. A.S.

Önersan Asansör Insaat Makina San. ve Tic. Ltd. Sti.

Özbeşler Asansör San. ve Tic. Ltd. Sti.

Özbesler Makina Asansör San. Tic. Ltd. Sti