ARKEL’İN YENİ KUMANDA SİSTEMİ ARKEL ARMAXX’A BÜYÜK İLGİ

Asansör kontrol sistemlerinde kurulduğu günden bugüne sektöre yön veren Arkel Elektrik Elektronik, 17ncisi düzenlenen Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı’nda yeni kumanda sistemi Arkel Armaxx’ın tanıtımını yaptı. 

Arkel’in yeni teknolojisi Arkel Armaxx, bina yönetim sistemlerine entegre edilebilecek olmasının yanında 64 durağa kadar destek verecek ve 6 m/sn hız ile çift kapı opsiyonuyla asansör sektörünü yeni teknolojilerle buluşturacak. Tasarım ve Ar-Ge süreci üç yıla dayanan Arkel Armaxx, seri üretime geçmeye hazırlanıyor. 

Haber Asansörü’ne özel bilgiler paylaşan Arkel CEO’su Cenk Ceylan, Arkel Armaxx için “Dünyada eşi benzeri olmayan bir ürün geliştirdik” diye konuştu. Dar kuyulara dahi sığabilen konsept yapısıyla maksimum özelliği içinde barındıran Arkel Armaxx’ın 64 durağa kadar destekli olduğunun altını çizen Ceylan, “Hızının 6 m/sn’ye kadar çıkabilmesi, çift kapı desteklemesi gibi özellikleri de içinde barındırıyor” dedi. İnovatif girişimlerle çalışmalarına yön verdiklerini kaydeden Ceylan, Arkel Armaxx’ın hem internet hem de sim kart desteği ile çalışabileceğini söyledi.

MODBUS DESTEKLİ 

Ceylan, Arkel Armaxx ile veri alışverişi yapmanın mümkün olduğunu kaydetti; endüstride kullanılan Modbus Protokolü ile desteklendiğinin de altını çizdi. Ceylan, “Bu çok büyük bir özellik. Artık asansörler kapalı bir kutu hâlinde binada ayrıca yönetilen bir sistem olmaktan ziyade, bina yönetim sistemine entegre edilebilir hâle gelecek” dedi. 

Arkel kullanıcılarının aşina olduğu Arem el terminalinin son bir sene içerisinde Arem Mobile uygulaması ile cep telefonundan kullanıma uygun hâle getirildiğini belirten Ceylan, şu ifadeleri kullandı: 

“El terminallerinin fiziki olması ve kabloyla bağlanması sahada problemlere yol açabiliyordu. Arcode sistemlerinde bluetooth özellikli bir mobil cihaz geliştirmiştik. Arcode panolarına bunu taktığımızda Arem Mobile kullanılabiliyordu. Arkel Armaxx ile bunu bir tık öteye götürdük. Wifi bağlantısı sayesinde Arkel Armaxx’ı, Arem Mobile uygulamasından cep telefonunuzla kurabiliyorsunuz. Bu bağlantıyı kurduktan sonra eğer Arkel teknik destek merkezinden bir desteğe ihtiyacınız varsa, mühendislerimiz call center üzerinden aradığında uzaktan erişimle asansörünüzün parametrelerini ayarlayabiliyorlar.”

KİŞİSELLEŞTİRMEK MÜMKÜN

Arkel Armaxx’ın ile ürün kişiselleştirmeye imkân tanıdığını anlatan Ceylan, sistemin farklı fonksiyon ihtiyaçlarına da cevap verilebileceğini anlattı. Ceylan, “Örneğin, bir itfaiyeci fonksiyonu eklemek, TS EN 81-28 ile ilgili bir uygulama yapmak ya da İsrail’de şabat fonksiyonunu aktif etmek gibi özel asansör uygulamalarını lisanslama yöntemiyle hayata geçirmek mümkün” dedi.

Arkel Armaxx’ın teknik avantajlarını açıklayan Ceylan, şunları söyledi; 

“Daha önceki klasik sistemle yapılan kapı kenarı servis panosu ve kuyu içi pano arasındaki kablo miktarını çok azaltan bir yapıya dönüştürdük. Arkel Armaxx, asansörün kurulumundaki işçilik ve işçiliğin süresi ile birlikte minumum malzeme kullanımı gibi bir çok maliyet avantajı yaratıyor. Dolayısıyla bugüne kadar belki sektörün maliyetten dolayı çok da tercih etmediği  MRL 2 pano sistemlerine geçişi de hızlandıracağına inanıyoruz. Kapının  çerçevesine sığan bir servis panosu ve paslanmaz yapısıyla kozmetik olarak da şık bir ürün. Toplam maliyete olumlu etkisi ile tercih sebebi olacağını düşünüyoruz.” 

Ceylan, Arkel Armaxx’ın küresel pazarda 10 binin üzerinde satışının yapılmasının beklendiğini söyledi.

“MODÜLER YAPISIYLA YEPYENİ BİR KAVRAM SİZİ BEKLİYOR”

Arkel Elektrik Elektronik Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Hasan Efe

Ürünün teknik detaylarına ilişkin sunum gerçekleştiren Arkel Elektrik Elektronik Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Hasan Efe, 10 yıl önce Arcode ile “tümleşik sistem” kavramını, iki yıl önce de Arcube ile “monoblok” kavramını asansör sektörüne kazandırdıklarına dikkat çekti. “Bugün modüler yapısıyla yepyeni bir kavram sizleri bekliyor” diye konuştu. Daha hızlı ve büyük asansörlere olan ihtiyacın artacağına işaret eden Efe, Arkel Armaxx’ın küçük yapısı sayesinde en zor ölçülerde montaj kolaylığı sağlayacağını açıkladı. Efe, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Geliştirilmiş çağrı yanıtlama algoritmaları sayesinde en yoğun trafiği en hızlı şekilde yönetmenize imkân verecek. Bununla beraber Arkel Armaxx’ı sadece akıllı cep telefonlarınızı kullanarak başka herhangi bir bağlantı veya karta ihtiyaç duymadan kurulumunu ve ayarını hızlı bir şekilde yapabileceksiniz. Zorlu problemlerde Arkel teknik destek ekipleri Arkel Armaxx’a bağlanarak problemlerin hızlı bir şekilde çözülmesi için her zaman yanınızda olacak. İnsan kaynağının giderek değerlendiği bir dönemde küçük ekiplerle büyük işler başarmaya olan ihtiyacımız giderek artıyor. Arkel Armaxx, küçük ve hafif yapısı sayesinde minimum personel ile hızlı bir şekilde kurulum ve montaj kolaylığı sunuyor. Arkel’e özgü, anlaşılabilir, sade menüleri sayesinde dakikalar içerisinde kurulumunu tamamlayıp asansörü ilk sürüşe hazır hale getirebileceksiniz.”

İlgili Haberler

Türkiye’nin Pek Çok İlkine İmza Attılar “Arkel Sektörde 20. Yılını Kutluyor”
Türkiye’nin Pek Çok İlkine İmza Attılar “Arkel Sektörde 20. Yılını Kutluyor”

Türkiye’nin lider asansör markalarından birisi olan ARKEL’in CTO’su Dr. Zeki Alyanak ile hem sektörü, hem de ARKEL’in yeni...

Arkel’e Yılın ‘İş Uygulamaları’ Dalında Birincilik Ödülü
Arkel’e Yılın ‘İş Uygulamaları’ Dalında Birincilik Ödülü

Asansör ana kumanda sistemleri üzerine geliştirdiği ürünlerle dünya markası olmayı başaran Arkel, Türkiye’nin İlk 500 Bilişim...