Yönetim Kurulu Üyeleri Nostalji Yaşayarak Yeniden Öğrenci Oldu

ASFED’in Mesleki ve Teknik Liselerde Asansör Bölümleri açılmasına yönelik başlattığı projenin ilk okulu olan Merih Akademi’nin resmi açılışının ardından Yönetim Kurulu Üyeleri okulu ziyaret etti.

7 Kasım 2018 günü, ASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik rehberliğinde okulu gezen üyeler, hem Yusuf Atik’den hem deYenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Turhan Yılmaz’dan gelinen son durum ile ilgili bilgiler aldı.

Okuldaki tüm atölye ve eğitim sınıflarını gezen Yönetim Kurulu Üyeleri, son teknoloji ile donatılmış eğitim materyallerini tek tek inceledi. Hafta sonu olması sebebiyle okulda öğrencilerden boş kalan sıralarda bir nostalji de yaşayan sektör temsilcileri, kendi dönemlerindeki eğitim imkanları ile bugünün teknolojisini karşılaştırdılar. Okul sıralarında yeniden öğrenci olmak heyecanını yaşayan Üyeler, uzun emekler sonucu elde edilen başarının da tadını çıkarttıkları keyifli bir ders saati geçirdi.

ASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik ise; 50 yıllık hayalini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu ile duygulu anlar yaşadı. Atik, Yönetim Kurulu üyelerinin ısrarı ile öğretmen önlüğünü giyerek, Merih Akademi’nin ilk dersini anlattı. Yusuf Atik verdiği ilk derste; “Yerli ve milli asansör sektörünün pazardaki gücünü arttırabilmesi için en büyük yatırımı öncelikle eğitime yapması gerektiğini vurgulayarak; “ancak ve ancak yeni teknolojilerle donatılmış sınıflarda, son gelişmeleri takip eden bir nesil yetiştirerek asansör sektörünü güçlendirebiliriz” dedi. Lise dönelerine geri dönen Yönetim Kurulunun talebeleri, asansördeki ustalığın ardından ilk öğretmenliğini yapan Atik’e yeni yapılacak okullar ile ilgili de sorular sordular. Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Turhan Yılmaz, ASFED Yönetiminin sorularını cevaplayarak eğitim sistemi ve öğrenciler ile ilgili bilgiler verdi. Yılmaz; “Okulda şuan 11. sınıfta 34, 12. sınıfta ise 17 öğrencimiz var. Akademinin açılışı ile birlikte önümüzdeki yıllarda bu sayı daha da artacaktır” dedi.