Vini’nin Engelliler Gününe Özel Çekilişi Fuara Damga Vurgu

Avrasya Asansör Fuarı, Vini Engelli Sistemleri tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel düzenlenen tekerlekli sandalye çekilişi ile renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. 9'uncu yılını doldurması şerefine dokuz tekerlekli sandalye hediye eden Vini Engelli Sistemleri, sektör paydaşlarının da katkısıyla toplam 15 tekerlekli sandalye dağıttı. 

Vini Engelli Sistemleri Genel Müdürü Abidin Güler, çekilişin detayları ile ilgili yaptığı açıklamada, şunları söyledi: 

“3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engellilerinin yaşımına katkı sağlamak adına sosyal sorumluluk kapsamında tekerlekli sandalye dağıtmak istedik. Fuarımızın da 3 Arlık Dünya Engelliler Günü’ne denk gelmesi nedeni ile 9’uncu yılımıza özel dokuz tane tekerlekli sandalye armağan ettik. Meslektaşlarımız bu rakama altı sandalye daha ekledi. 15 engelli arkadaşımıza katkı sağlamak adına bir çekiliş yaptık. Bizler adına gurur verici. İlk çekilişte ismi çıkan arkadaşımızın gerçekten ihtiyacı vardı. Mutluluğu dünyalara bedeldi. Eşi engelliymiş. Böyle olmasına çok sevindik. Manevi olarak çok tatmin olduk.”

Engelli bireylerin toplumsal yaşama karışma noktasında daha çok katkı sunulması gerekliliğine vurgu yapan Güler, “Engellilerimiz evde hapis kalmasınlar, diğer özgür bireyler gibi yaşamlarını sürdürsünler istiyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız, yaşlılık bir engel. Farkındalık yaratmak için eğer biz sağlıklıyken onlara katkı sağlarsak, bu kültürü aşılarsak bizden sonra gelen bireyler de bu sorumluluğu öğrenir” dedi.

COVID-19 pandemisi nedeni ile evde geçirilen sürenin arttığına ve bu sürecin engelli ve ev asansörü eksikliğinin farkındalığına yol açtığını söyleyen Güler, bu süreçte gelen talebin arttığına işaret etti.