Uluslarası Asansör İstanbul Fuarı’nınbu Sene 16. Düzenlendi

16.Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı, 21-25 Mart 2019’da TÜYAP fuar alanında 96 ülkeden alıcılarını ağırladı. Dünya asansör endüstrisindeki yeniliklerin dört gün boyunca sergilendiği Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı, Tüyap Beylikdüzü’nde toplam 50 bin metrekarelik sergileme alanında gerçekleşti. Fuarda 22 ülkeden 289 katılımcı firma ve 28 bin 868 profesyonel ziyaret etti.

 

FUAR AÇILIŞI SEDEFED, ELA VE AYSAD YAPTI

Açılışını Sektörel Dernekler Federasyonu SEDEFED, Avrupa Asansör Sanayicileri Derneği ELA ile Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği AYSAD başkanlarının birlikte yaptığı 16. Uluslararası Asansör İstanbul’un kapanış rakamlarına göre, fuara yurt dışından gelen ziyaretçilerin sayısı, bir önceki buluşmaya göre yüzde 15 oranında artış gösterdi.

16.Uluslararası Asansör İstanbul’da bu yıl yine Almanya ve Çin pavilyonları yer aldı. Fuara, Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Hollanda, Finlandiya, İspanya, İsviçre, Lübnan, Mısır ve Rusya gibi 22 farklı ülkeden uluslararası markalar ile yerli üreticilerin de yer aldığı 289 firma katıldı.

 

T.C. SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKAN YARDIMCISI HASAN BÜYÜKDEDE STANDLARI ZİYARET ETTİ

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede,  16. Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı’nı ziyaret ederek AYSAD / ELA konferanslarında bir konuşmas gerçekleştirdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ümit Ünal, AYSAD Başkanı Sefa Targıt ve Tarsus Turkey Genel Müdürü Zekeriya Aytemur eşliğinde standları gezen Büyükdede, katılımcı firmalardan sergiledikleri ürün ve hizmetlerle ilgili bilgi aldı.

FUARDA AKILLI ASANSÖRLER ÖNE ÇIKTI

Daha akıllı, daha güvenli ve daha hızlı asansörlerin sergilendiği fuarda, konut ve ticari bina asansörlerinden hastane asansörlerine, ev içi asansör ve kişisel taşıyıcılardan oto asansörlerine, yük ve servis asansörlerinden yürüyen merdiven ve yollara kadar farklı kategorilerde ürün, makine, malzeme, ekipman ve teknolojiler sergilendi. Özellikle bu yılki buluşmada, katılımcıların birçoğu standlarında paket asansörlere yer verdi.

FUARDA ÖNEMLİ SUNUMLAR DA YAPILDI

Uluslararası Asansör İstanbul 2019, sektör gündemine ilişkin sunumlar da yapıldı. AYSAD’ın, ELA (Avrupa Asansör Sanayicileri Derneği) ile birlikte düzenlediği konferanslarda, asansörlerdeki güvenlik standartları ile ilgili güncel konular ele alındı. Fuarın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve AYSAD Başkanı Sefa Targıt’ın yönettiği ulusal panelde ise Küresel Türk Markası olmanın formülü konuşuldu. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürü Sayın Halil İbrahim Çetin ile birlikte AYSAD Geçmiş Dönem Başkanı ve Onursal Üyesi Tunç Timurkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Fevzi Yıldırım, Sedat Yıldız ve Can Mutlu’nun konuşmacı olarak yer aldığı panel gerçekleştirildi.