Türkiye İbaresi İçin Çalışmalar Başladı.

“TÜRKİYE” İBARESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED), isimin başına “Türkiye” ibaresi alabilmek için genel kurul üyelerini Olağanüstü ve tek gündem maddesi ile topladı.

24 Mart 2018 günü ilk Olağanüstü Genel Kurulu’nu gerçekleştirmek için ASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik Başkanlığında bir araya gelen, Yönetim kurulu üyeleri ve ASFED genel kurul üyeleri federasyonun isminin başına “Türkiye” ibaresi getirilebilmesi için çalışmaların başlatılabilmesi yönünde karar kaldı.

Muammer Ödemiş’in Divan Başkanlığını, Mehmet Ayata ve Muzaffer Hızarcı’nın Katip Üyeliğini yaptığı Olağanüstü Genel Kurul, istiklal marşı ve saygı duruşunun ardından, ASFED genel Sekreteri Hüsnü Gökgöz’ün konu ile ilgili üyeleri bilgilendirmesi ile devam etti. Gökgöz konuşmasında; ASFED’in kurulduğu günden bu güne yaptığı sektörel ve toplumsal faydalar içeren faaliyetlerinden bahsederek “Türkiye” ibaresi almak için Bakanlık başvurunda gerekli şartları paylaştı. Gökgöz; ASFED’in kurulduğu günden bugüne kadar yaptığı çalışmalar ile pek çok şartı yerine getirdiğini, bu önemli payeyi alması ile özellikle resmi işlerde sektörel olarak daha güçlü adımlar atılacağını belirtti. Gökgöz; “Dernekler yönetmeliğinin “e” maddesine göre Türkiye kelimesi alabilmek için genel kurul kararı almamız gerekiyor. Bu kararı aldığımız taktirde yaptığımız faaliyetleri de dosyamıza koyarak Bakanlığa müracaatla inşallah Türkiye ibaresi alacağız” dedi.

Gökgöz’ün ardından sözü üyelerin görüşlerine bırakan Divan Başkanı Muammer Ödemiş, konuyu oylamaya sundu. Oy birliği ile adının başına “Türkiye” ibaresi almaya karar veren Genel Kurul’a hitaben konuşan ASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik; “Çalışmaların başlatılması için bir komite kurularak hazırlıklar hızlandırılacak. Biran önce bu onurlu payeyi alarak, daha güçlü yola devam edeceğiz.” dedi.