Thyssekrupp Asansör Türkiye İş Güvenliğine Dikkat Çekiyor

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi verilerinden alınan bilgilere göre her yıl iş kazalarında 2,3 milyon kişinin hayatını kaybettiği ve yılda 300 milyondan fazla iş kazasının meydana geldiği tahmin ediliyor. İş kazalarında yaşanan bu artış işletmelerde güvenli üretim, operasyon ve montaj ortamını sağlamayı zorunlu kılıyor. thyssenkrupp Asansör Türkiye, iş güvenliği alanında riskli bir alan olarak kabul edilen sektörde alınması gereken önlemlere dikkat çekerken, Ege-Akdeniz bölgesindeki operasyonlarda tek bir kaza olmadan geçen 3 bin günü kutluyor.

“3 bin kazasız iş gününe ulaşmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz”

thyssenkrupp Asansör CEO’su İsmail Polat “Türkiye’nin iş kazalarındaki istatistikleri oldukça üzücü görünüyor. AYSAD’ın (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) hazırladığı Türkiye Asansör Kazaları verilerine göre 2018’de asansör sektöründe toplamda 17’si ölüm, 63’ü yaralı olarak toplamda 48 kaza meydana geldi. Hem kullanıcı hem işçi kazaları verilerine göre kazalar kabin ile asansör kuyusu arasına sıkışma, asansör boşluğuna düşme ve halat kopması şeklinde gerçekleşti. Hem yasal hem de firmalar kanalında bu tabloyu düzeltme yönünde adımlar atılması gerekiyor. Thyssenkrupp Asansör Türkiye olarak ürünlerimizdeki konfor, kullanışlılık, verimlilik üzerine sağladığımız teknolojik performansımızın yanı sıra iş güvenliğine yönelik aldığımız sıkı tedbirler sayesinde Antalya’dan İzmir’e 18 şehirde, yaklaşık 2 bin ünite hizmetin zorluğuna rağmen 3 bin kazasız iş gününe ulaşmanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye ifade etti.

“thyssenkrupp’ta iş güvenliği ve sağlığı eğitimi almayan kimse iş başı yapmıyor”

Müşteri memnuniyetini sağlamanın çok daha baskın olduğu Ege-Akdeniz gibi turistik bölgelerde kısıtlı zamanda kaliteli ürüne ulaşma gereksinimine dikkat çeken Polat, özellikle bu bölgede iş güvenliğini sağlamanın zorluklarına değindi. Polat, “İş güvenliğini sağlamada en dikkat ettiğimiz noktaların başında çalışanlarımıza verdiğimiz eğitim ve yakın iletişim halinde olmak geliyor. Sahada uygulamalı eğitimler, yüksekte çalışma, kabin üstüne ve kuyu dibine erişim, elektrik işleri ve yürüyen merdivenlerde güvenli bir şekilde çalışan 10 güvenlik kuralını kapsayan bir güvenlik çemberimiz var. Ayrıca, her pazartesi günü sağlık ve güvenlik alanlarının çalışanlarla tartışıldığı toplantılar düzenliyoruz, kişisel koruyucu ekipmanların kullanılması gerektiğini tekrarlıyoruz, iş güvenliği ve sağlığı eğitimi almayan kimseye iş başı yaptırmıyoruz” dedi.