TASFED, ASGARİ BAKIM FİYATI İÇİN KOLLARI SIVADI

2022 yılının ilk toplantısı için bir araya gelen Türkiye Asansör Sanayicileri Federasyonu (TASFED) yeni yılın yol haritasını belirledi. Asansör sektörünün sık sık gündeme getirdiği bakım fiyatlarındaki tutarsızlık üzerine harekete geçen TASFED, asgari bakım tarifesi hazırlamak için karar aldı. Hazırlanacak olan asgari bakım fiyat tarifesi, TASFED üyesi dernekler vasıtasıyla sektör paydaşlarına “tavsiye” niteliğinde dağıtılacak.

HABER MERKEZİ — 2022 yılının ilk toplantısı için bir araya gelen Türkiye Asansör Sanayicileri Federasyonu (TASFED) yeni yılın yol haritasını belirledi. Asansör sektörünün sık sık gündeme getirdiği bakım fiyatlarındaki tutarsızlık üzerine harekete geçen TASFED, asgari bakım tarifesi hazırlamak için karar aldı. Hazırlanacak olan asgari bakım fiyat tarifesi, TASFED üyesi dernekler vasıtasıyla sektör paydaşlarına “tavsiye” niteliğinde dağıtılacak.

YUSUF ATİK: “2023 GENEL SEÇİMLER SONRASI SANAYİ BAKANLIĞININ MÜDAHALESİNİ BEKLİYORUZ”

Sık sık Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına gittiğini vurgulayan TASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik, yaptığı görüşmelerde asgari bakım fiyatı belirlenmesi yönünde talebini ilettiğinin altını çizdi. Atik, tavsiye niteliğinde bir bakım fiyat tarifesi hazırlayarak sektörün bilgisine sunacaklarını açıkladı. Resmî bir yaptırım olmadıkça fiyat politikasında tutarlı rakamlara erişmenin güç olacağının altını çizen Atik, 2023 yılı Haziran ayında yapılması planlanan Türkiye genel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bu konuda adım atacağını öngördüğünü söyledi. 

ZAFER KARABAY: “FEDERASYON ÇATISI ALTINDA YAPILACAK FİYAT ÇALIŞMASI DAHA ETKİLİ OLACAKTIR"

TASFED Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Karabay, üyesi olduğu Anadolu Asansörcüler Derneğinde her yıl tavsiye niteliğinde bir fiyat tarifesi hazırladıklarını söyledi; “Genellikle kamu tarafı bu çalışmayı göz ardı etmiyor. Diğer derneklerin de benzer çalışmalar içinde olduklarını tahmin ediyorum. Elbette bunun TASFED’in çatısı altında yapılması daha mantıklı ve etkili olacaktır” ifadelerini kullandı. 

TASFED VEKİLİ AVUKAT ERDEM SERDAR VURGUN: “KULLANICILAR EKSİK HİZMET ALACAKLARINI ANLAYABİLİR”

Tavsiye niteliğinde bakım fiyatının yayınlanmasında hukuki bir sakıncanın olmadığını belirten TASFED Vekili Avukat Erdem Serdar Vurgun, “Yönetmeliğe tamamen uygun bir bakım için gerekli maliyetler her firma için aynı olacaktır. Belki zaman içerisinde bakım yapılan asansör kullanıcıları, belirli bir maliyetin altında eksik hizmet alacaklarını bilecektir. İleriki dönemde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da bu işin düzenlenmesinin önü açılabilir” diye konuştu. 

“ALT YAPI VE ÖLÇÜLEBİLİRLİK SAYESİNDE HAKSIZ REKABETİ ÖNLEYEBİLİRİZ”

TASFED Başkan Yardımcısı Mustafa Uçar bakım prosedüründe alt yapı hazırlığının ve ölçülebilirliğin sağlanması gerektiğine vurgu yaptı. Uçar, “Bakım hizmetlerinin kalitesini her firmada eşitleyebiliriz. Yapılanmasını tamamlamış firmalarla yeni kurulmuş firmalar arasında ölçümü yapmamız gerek. Bakım checklist planı çıkarabilirsek herkesin aynı bakımı yapmasını sağlarız. Böylelikle, haksız rekabeti önleriz” dedi.