"Samsun Asansör Noktasında İyi Bir Konumda"

Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, 1 Haziran 2019’da Samsun’da düzenlenen asansör bilgilendirme toplantısında Samsun’daki sektörel tablo ile ilgili önemli yorumlarda bulunarak, şehrin asansör noktasında çok iyi bir konuma geldiğini belirtti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Samsun Sanayi İl Müdürlüğü, TSE Samsun Belgelendirme Müdürlüğü ve Orta Karadeniz Asansör ve Yürüyen Merdiven İş İnsanları Derneği (OKASDER) işbirliğinde hazırlanan seminere Samsunlu asansörcülerin ilgisi yoğundu.

Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünce, asansör sektörünün üretim, bakım, montaj, A tipi muayene kuruluşu gibi tüm paydaşlarıyla birlikte belediyelerin ilgili birimlerinde çalışan personeli ve mühendislerine yönelik olarak Nisan ayında  yürürlüğe giren "Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği" konusunda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

“Gözetim ve denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek”

Toplantının açılışında konuşan Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, asansör sektöründe mevzuat ve standartlar konusunda köklü değişimler olduğunu ve olmaya da devam ettiğini söyledi. Samsun'da son yıllarda yapılan çalışmalarla şehrin asansör noktasında çok iyi bir konuma geldiğini ifade eden Altunsoy, “Bu toplantının amacı yönetmeliğin taraflara iyi anlatılarak firmaların varsa eksikliklerinin ortaya konulmasını ve kafalarındaki soru işaretlerinin giderilmesi. Bakanlığımız talimatları ve denetim programı doğrultusunda bayramdan sonra gözetim ve denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek. Sorun yaşamamak için bir an önce eksiklikler giderilmeli ve kafalarda oluşacak sorular ve sorunlar hakkında her zaman İl Müdürlüğü ile iletişime geçilebilir" dedi.

“Samsun Türkiye’de ilk 5 il arasında”

Altunsoy konuşmasında, Samsun ilinin 2018 yılı denetim raporları hakkında da bilgi verdi. Altunsoy konu ile ilgili  şunları söyledi; “2018 yılının ilk 9 ayında Samsun’da 573 adet ürün denetimi yapılmış olup, bunların 264 adedi uygunsuz olduğu için düzeltilmesi için süre verilmiş ve düzeltilmeyen ürünler için 57 bin 149 TL idari para cezası uygulanmıştır. Bakanlığımız performans değerlendirmesinde ilimiz denetim alanında Türkiye’de ilk 5 il arasında yer almıştır”.

 

“Samsun'un belgeli firma konusunda iyi bir yerde”

TSE Samsun Belgelendirme Müdürü Erol Kaygı ise, asansör konusunda TSE olarak üzerlerine düşeni her zaman yapmaya çalıştıklarını ve Samsun'un asansör denetimleri ve belgeli firma konusunda iyi bir yerde olduğunu ekledi. Kaygı’nın konuşmasının ardından asansör denetçisi ve PGD Şube Müdürü Aycan Türkel kürsüye geçerek, Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

 

Toplantıya ayrıca, şube müdürleri, denetimle görevli personel, TSE uzmanları, Orta Karadeniz Asansör ve Yürüyen Merdiven İş İnsanları Derneği (OKASDER) Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Verim ve Samsun'da faaliyet gösteren 54 firmanın temsilcileri katıldı. Atilla Verim; toplantının asansör ile ilgili tüm paydaşları bir araya getirerek ortak bir çalışma yapılmasına zemin hazırladığı için çok önemli olduğunu vurguladı. Bu tarz çalışma ve seminerlerin ilerleyen zamanlarda OKASDER çatı altısında da yapılacağını belirtti.