Omarlift Türkiye Ankara’da

OMARLİFT TÜRKİYE ANKARA’DA

Yeni Fabrikanın Açılışı Sektör Paydaşları İle Yapıldı

Hidrolik asansör sistemlerinin dünyada önde gelen firmalarından OMARLİFT’in Türkiye distribütörü, Ankara’ya önemli bir yatırım yaparak Anadolu’ya açılacak kapısının temellerini attı. 5 Ağustos 2020’de Ankara ve çevresinden gelen sektör paydaşları ile yeni fabrikasının açılışını yapan Omarlift Türkiye, ziyaretçilerine fabrikayı gezdirerek, yeni ürünleri hakkında da bilgiler verdi.

“Stratejik Sektör” Desteği İle Önemli Bir Yatırım Sağlandı

Türkiye ASFED (Türkiye Asansör Sanayicileri Federasyonu)’in “stratejik sektör” olmak yolunda iki yıldır Bakanlık nezdinde yaptığı çalışmaların sonuçlarını ve sektörün otomotiv, uçak ve savaş sanayi gibi önemli alanlar arasında yer aldığını duyurmuştuk. Omarlift Türkiye sektörün stratejik önem kazanmasının ardından, bu alanda ilk devlet desteği alan firmalardan biri olarak, Ankara’da yeni bir fabrika ile önemli bir yatırım yaptı.

 Üretim Markası Olarak “Kaya Lift” Lanse edildi

Ankara’da yeni fabrikasını kurarak İstanbul’un ardından Anadolu ayağını oluşturan Omarlift Türkiye’nin Fabrika Müdürü Davut Keleş, bir aya kadar Kaya Lift markası ile de kabin üretiminde faaliyete geçeceklerini bildirdi. 

“Ankara Büyük Bir Avantaj”

Neden Ankara’da yatırım yapmayı tercih ettiklerini de sorduğumuz Keleş; “Öncelikli nedenimiz; bizim müşterimizin %60’ı Anadolu şehirlerinde. Ankara, orta nokta ve önemli ticaret yolları için bir kavşak konumunda. Ayrıca biz yatırım için bir alt yapı çalışması yaparken araştırmalarımız sonucunda gördük ki, Ankara’da hiç hidrolik asansör sistemleri üzerine çalışan bir firma yok. Bu da bizim için ayrıca bir avantaj yaratacaktır diye düşünüyoruz.” dedi.

“Ankara’da dünyaya açılan önemli asansör markaları ile de komşuyuz”

Fabrika Müdürü Davut Keleş Ankara’daki yeni fabrikanın özellikleri hakkında ise şunları söyledi;  “Fabrikamız 5 bin m2 kapalı alana, bin beş yüz m2  açık alana sahip olmakla birlikte ofisler için ayrılmış üç katlı da bir binası vardır. Ankara Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde, kavşak noktalarının önemli bir kesişim noktasında. Burası, yerimizi görmek ve ürünlerimizi incelemek için gelecek müşterimizin rahatlıkla ulaşabileceği bir konum.  Ankara’da dünyaya açılan önemli asansör markaları ile de komşu durumdayız. Burada daha çok yurt içi pazarımıza ek olarak ihracat odaklı çalışacağız.”

Pandemi Sonrası İlk Açılış

Fabrika açılışı, pandemi önemleri kapsamında önemli tedbirler alınarak yapıldı. Katılan konuklar arasında Ankara ve çevresinden çok sayıda sektörel temsilci ile birlikte Fabrika ortakları Bünyamin ve Adem Kocabey de yer aldı. Ayrıca Omarlift’in İtalya’daki yöneticilleri de açılışa katılarak Ankara’da olmanın önemini ve mutluluğunu paylaştı.

Açılış, konuklar için düzenlenen yemek davetinin ardından sona erdi.