Merih Akademi, Kariyer Günlerinde Yusuf Atik’i Konuk Etti

ASFED’in sektörde eğitimi arttırmak ve kaliteli ara eleman sorununa çözmek amacıyla 2017’de  başlattığı eğitim seferberliğinin tamamlanan ilk okulu olan Merih Akademi, Ekim 2018’de açılarak eğitimlerine başlamıştı. Okulda eğitim alan öğrencilere, mesleki birikimlerini arttırmak hem de bu bölümü tercih etmelerinin avantajlarını anlatmak için 22 Mayıs 2019’da kariyer günleri düzenlendi. Organizasyonun ilk konuğu ise okulun kurulmasında en büyük katkıları sağlayan Merih Asansör’ün Kurucusu Yusuf Atik oldu.

Sektörde en büyük sorunlardan birisi olan ara eleman sıkıntısının çözümünde önemli rol oynayacak olan “Asansör ve Yürüyen Merdiven” bölümlerinin ilkleri Ankara, Eskişehir ve Kayseri’de ASFED’in yürüttüğü bir proje ile hayata geçirildi. Ancak bu okullarda okuyacak öğrencilerin sektörel denetimlerini arttırmak, bölümleri tercih etmelerini sağlamak ve mesleği sevdirmek bundan sonra yapılması gereken önemli çalışmalar arasında. İşte bu amaçla Merih Akademi’de Mayıs ayında düzenlenen kariyer günleri ile sektörde başarılı olmuş isimlerin öğrencilerle buluşturulduğu bir platformun başlangıcı yapıldı. Merih Akademi’den mezun olduklarında sektöre atılacak öğrencilerin kafasındaki soruların cevaplandığı bu toplantının ilk konuğu ise sektördeki başarı hikayesi ile sıkça ismi anılan Merih Asansör Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik’di.

“EN BÜYÜK SERMAYENİZ ÇALIŞMAK VE HAYAL ETMEKTEN VAZGEÇMEMEK OLSUN”

30‘a yakın üçüncü sınıf öğrenci ile birlikte,  Merih Akademi yöneticileri ve eğitmenlerinin de katıldığı toplantıda Yusuf Atik, mesleki kariyerine ilk başladığı çocukluk günlerini anlattı. 50 yıl önce başlayan çalışma hayatının zorluklarını ile birlikte sektörün son 50 yılını Atik’in deneyimlerinden dinleme şansı elde öğrenciler, kafalarına takılan soruları da yönelttiler.

Atik öğrencilere; “Sizler gibi modern koşullarda okuma imkanım olmadı ama azmettim ve ilkelerim doğrultusunda çok çalışarak hedeflerime yürüdüm. En büyük sermayeniz çalışmak ve hayal etmekten vazgeçmemek olsun” dedi.

 

Yusuf Atik,  2020’de ilk mezunlarını verecek olan okulun öğrencilerine asansör sektörünün Türkiye ve yurtdışındaki gelecek vizyonundan da bahsetti. Teknoloji ile iç içe bir iş yapacaklarını unutmamaları gerektiğini söyleyen Atik, “Burada öğretilenleri iyi öğrenin ancak kendinizi sürekli geliştirmeniz gerektiğini de unutmayın. Sizin zanaatınız teknoloji ile sürekli gelişim gösterir” dedi.

“İŞ GÜVENLİĞİNİ ASLA İHMAL ETMEYİN”

Öğrencilerden gelen bir soru üzerine Yusuf Atik öğrencilerin en çok üzerinde durmaları gerektiği konunun “güvenlik” olduğunu söyledi. “Sizler sürekli sahada olacaksınız. Emniyet tedbirlerini her şeyden önce iyi öğrenin ve iş güvenliğini asla ihmal etmeyin. Kesinlikle bana bir şey olmaz diyerek, güvenliksiz iş yapmayın” şeklinde konuştu.