Elesca Asansör Yedek Parça Üretimine Geçiyor 

Yürüyen bant, yürüyen merdiven ve yedek parça tedariği ile sektöre hizmet veren Antalya merkezli Elesca Asansör, 2022 yılının ilk altı ayı içerisinde yedek parça üretimine geçmeyi hedefliyor. 

Kurulduğu 2017 yılından bu yana Türkiye’nin dört bir köşesine hizmet veren Elesca Asansör, ilk fuar deneyimini Avrasya Asansör Fuarı’nda yaşadı.

Elesca Asansör Kurucu Ortağı Gökhan Göztaş, asansör, yürüyen merdiven ve yedek parça üzerine tedarik sağlamak için kurulduklarını söyledi. Yürüyen merdiven ve yedek parça konusunda ilk akla gelen firmalardan birisi olmayı hedeflediklerini kaydeden Göztaş, şunları söyledi:

“Şu anda yedek parçalarımız yurt dışından ithalat yoluyla getirilmekte. Bundan sonraki hedefimiz, bu ürünlerin pek çoğunu Türkiye’de üretip ihracat yapmak ve Türkiye pazarında hizmete  girmesini sağlamak. Ürün çeşitliliğimizi her gün artırmaya çalışıyoruz.

Yürüyen merdiven marka ve modelleri çok fazla olduğu için ürün çeşitliliği ve sayısı çok fazla. Müşterilerin taleplerine cevap vermek bizim için çok önemli.”

Türkiye yürüyen merdiven pazarını değerlendiren Göztaş, “Tedarikçi bulmak konusunda bir çok asansör firması sıkıntı yaşıyor. Bizim de kurulma nedenlerimizden biri budur. Asansör market çok fazla var. Ancak yürüyen merdiven konusunda sıkıntılar var. Yürüyen merdiven bazı firmaların tekelinde yürütülüyor. Bizim hedefimiz son kullanıcıdan ziyade kaliteli ürünlerimizi uygun fiyatla sağlayıp asansör firmalarına aktarmak. Rekabeti artırmak. Yatırımlarımızı kısmıyoruz, daha büyük hedeflere emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu. 

6 AYDA YEDEK PARÇA ÜRETİMİNE GEÇECEĞİZ

Elesca Asansör Kurucu Ortağı Adem Yıldız, 2022 yılının ilk altı ayında yedek parça üretimine geçmeyi planladıklarını kaydetti; “Bunun için sürmekte olan çalışmalarımız var. Pazar araştırmamızı yapıyor, kendi yedek parçalarımızı yerli üretimle piyasaya sunmayı hedefliyoruz. 2022’nin ilk altı ayında yedek parça tedariğimizin bir kısmını üretime alarak devreye sokmayı planlıyoruz” dedi. 

“TERMİN SÜREMİZ 3-5 GÜN ARASINDADIR”

Yurt içi ve yurt dışı pazarda sektörün önde gelen firmalarıyla çalıştıklarını söyleyen Yıldız, şirketin faaliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: 

“Çözüm ortaklarımızla tedarik ettiğimiz firmalara doğru ürün, kaliteli hizmet kapsamında müşterilerimizle buluşturmaktayız. Firmamızda şu anda yürüyen merdiven, el bandı, birleştirme hizmeti veriyoruz. İstenilen ölçüde el bandını birleştirip müşterilerimize hızlı şekilde teslim ediyoruz. Mevcutta yürüyen merdiven el bandı termin süremiz maksimum 3-5 gün arasındadır. Müşterilerimizin malzemelerini kısa sürede temin etmeye özen gösteriyoruz.”

COVID-19’un ticari faaliyetlerini sekteye uğrattığının altını çizen Yıldız, kalıplaşmış müşteri portföyü sayesinde herhangi bir aksaklık yaşamadan projelere devam ettiklerini vurguladı. “Aksaklığa müsemma gösterilmemesi gereken bir sektörde olduğumuz için yine de çok kötü geçmedi” dedi. 

“HIZLI BAĞLANTILAR KURDUK”

Fuara yönelik değerlendirmelerde bulunan Yıldız, özellikle dış pazardan önemli görüşmelerin yapıldığını söyledi ve verimli bir fuar deneyimi yaşadıklarını anlattı. Yıldız, “Yeni iş görüşmeleri yaptık, hızlı bir şekilde bağlantı kurduğumuz firmalar oldu. Yurt dışı bağlantılı olduğumuz müşterilerimizle fuarda bir araya gelme fırsatı yakaladık. Sektör paydaşlarımızla görüştük, istişarelerde bulunduk, fikir alışverişi yaptık” dedi.