Bursad‘da Ürün Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Her yıl Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ürün Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında bir toplantı da Bursa’da gerçekleştirildi. BURSAD (Bursa Asansörcüler Derneği) ile Bursa Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik, 26 Ekim 2018’de BURSAD dernek merkezinde gerçekleştirildi.

Bursa Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yetkilileri Ahmet Yıldız, Halit Ortakçı, Mustafa Nevzat İnan ve Serter Özkaynak ile BURSAD Yönetim kurulu Başkanı Gültekin Baki, Yönetim Kurulu Üyeleri Rıfat Özgür ve Kamil Altuntaş toplantıya katılanlar arasındaydı. Toplantıda, Ürün Güvenliği Haftası kapsamında asansörlerin güvenli kullanımı ve düzenli kontrolleri üzerine bir çalışmalar hakkında bilgiler verildi. İl Müdürlüğü yetkilileri bu konuda bina sorumlularının ve asansör firmalarının üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri konusundaki hassasiyetlerini bir kez daha dile getirdiler.

İnsan can ve mal güvenliği açısından asansörlerin aylık ve yıllık kontrollerinin aksatılmadan gerçekleştirilmesi konusunda özellikle bina yöneticilerine düşen görevin, asansör bakım ve montaj firmaları tarafından da vatandaşlara sıklıkla duyurulması istendi. Kazaların azaltılması için bilinçli asansör kullanıcısı oluşması gerekliliği bir kez daha yinelendi.