Btso Asansör Ur-Ge Onayı Aldı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), pek çok alanda yürüttüğü UR-GE çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek asansör ve mobilya sektörü için de projeler hazırladı. Yeni projelerinin başvuru sürecini tamamlayan BTSO asansör ve mobilya alanlarında da UR-GE onayı alarak çalışlarına başladı. BTSO’nun Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan asansör projelerinde  26 asansör firması yer alıyor.

UR-GE PROJELERİNDE 26 ASANSÖR FİRMASI YER ALACAK

Ticaret hacmini arttırmayı planlayan projelerle ekonomiye doğrudan katkı yapmayı hedefleyen Bursa Ticaret ve Sanayi odası, son olarak asansör ve mobilya sektörü için hazırladığı UR-GE projeleri için onay aldı. BTSO, onaylanan yeni projeleri ile birlikte Hiser Projeleri’nin sayısını 17’ye çıkartırken 60’dan fazla firmaya da yeni imanlar sağlayacak. Hiser Projeleri, BTSO’nun Ticaret Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesi amacıyla sektörlerin ihracat odaklı büyümesini hedefliyor. BTSO, Bursa iş dünyasının rekabetçiliğini ve dış ticaret hacmini güçlendirmek amacıyla şimdiye kadar 50’ye yakın yurt dışı pazarlama faaliyeti ve 30 alım heyeti programına imza attı.

Üç yıl sürecek olan proje ile sektörün ihracat potansiyelinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan; BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sektörlerin marka değerini UR-GE projeleriyle artıracaklarını ifade etti.

“İHRACAT’ ODAKLI BÜYÜME YOLCULUĞUNA KATKI SAĞLIYORUZ”

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, UR-GE projesi ile eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama ve alım heyetleri gibi etkinliklere imza atılacağını ve BTSO olarak UR-GE ve HİSER projelerinde önemli bir tecrübeye sahip olduklarını açıkladı. Burkay, “Bakanlığımız, firmaların ihracatçı kimliğini ve rekabetçiliğini güçlendirmek için önemli maddi destekler sunuyor. BTSO olarak bizler de iş dünyamızın talepleri doğrultusunda hayata geçirdiğimiz UR-GE ve HİSER projelerimizle sektörlerin ‘ihracat’ odaklı büyüme yolculuğuna katkı sağlıyoruz” dedi.

“HEDEF PAZARLARDA REKABETÇİLİKLERİNİ ARTACAK”

BTSO, uzay savunma ve havacılık sektöründen raylı sistemlere, makine sektöründen bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörüne kadar çok sayıda UR-GE projesini de yürütüyor. Asansör sektörü UR-GE projesini de sektörden gelen yoğun talep üzerine başlattıklarını belirten BTSO Bşakanı Burkay; “Asansör sektöründe  BTSO olarak Türkiye’nin en fazla kapasiteli sınav ve belgelendirme merkezimiz olan MESYEB’te asansör bakım, onarım ve montajda ülkemizin en teknolojik tesisine sahibiz. Ur-Ge projemiz kapsamında yapılacak yurt dışı B2B görüşmeleri ve alım heyeti programları ile firmalarımızın belirlediği hedef pazarlarda rekabetçiliklerini artırmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.