Ayskad’ın Eğitim Çalışmalarına Sektör Desteği

Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayi İş Kadınları Derneği (AYSKAD), Avrasya Asansör Fuarı’nda “Asansör Sistemleri Mesleki Eğitim Seferberliği” projesinin tanıtımını yaptı. Sektör paydaşlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan AYSKAD, proje okullarına yapılacak yatırımlar için sergiledikleri kumbara ile bağış topladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü ile 19 Aralık 2019 tarihinde  imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında çalışmalara küresel salgın nedeni ile ara veren AYSKAD, yeni normalleşme sürecinin ardından çalışmalarına yeniden başladı. Proje kapsamında Aydın, Bursa, Malatya, Kırıkkale, Samsun ve Antalya’da bulunan altı meslek lisesinde atölye kurmayı hedefleyen AYSKAD, Avrasya Asansör Fuarı’nda sektör paydaşlarından bağış topladı. Toplanan bağışlar açılacak atölyelerin ihtiyaçları için kullanılacak. 

EĞİTİM SEFERBERLİĞİ VURGUSU 

AYSKAD Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Bulut, “Eğitim seferberliği kapsamında projemize maddi kaynak sağlamak üzere ve bireysel farkındalık kazandırmak üzere fuar katılımcılarının da dikkatini çekecek bir kumbara sistemi geliştirdik. Burada herkesin tuzu olsun istedik. Güzel geri dönüşler, destekler aldık” diye konuşan AYSKAD Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Bulut, bin 500’ün üzerinde destekçi kazandıklarının altını çizdi. “Toplanan paralarla atölyelerimizin ihtiyaçlarını karşılamayı düşünüyoruz. Bağış kutusu fuar ziyaretçilerinin dikkatini çekmeyi başardı” diye konuştu.

ATÖLYELER İÇİN SPONSORLAR NETLEŞTİ 

Bulut, proje okulları için sponsorluk anlaşmalarının yapılmaya başlandığını duyurdu; Dhalift Asansör’ün Aydın Mimar Sinan Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, İdalift Asansör’ün ise Malatya Şehit Gökhan Ertem Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ana sponsor olduğunu açıkladı.

Bulut, şunları söyledi; 

“Sektörün gücünü bir kez daha görmüş olduk. Sosyal sorumluluk projelerinde farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu anlaşmaların, diğer sektör paydaşlarımıza da örnek olmasını diliyoruz. Akış Makine’de sektörün en büyük üreticilerinden birisi. Tüm okullarımızın ne kadar ihtiyacı varsa, okullarımızın makine motor ana sponsoru olmayı kabul etti. Destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum.”

KADINA ŞİDDETTE FARKINDALIK

AYSKAD olarak sadece mesleki eğitim projeleriyle anılmak istemediklerini söyleyen Bulut, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişim Kurulu ile bir araya geldiklerini anlattı. Çalışma hayatında mobbing bileşenleri ve etkileri konulu bir görüşmenin yapıldığını bildiren Bulut, “Kadına şiddette farkındalık yaratmak istiyoruz. Çünkü toplumsal hayatta  kadına şiddet dünyada da çok fazla. Gün geçtikçe de büyüyor. Buna farkındalık yaratmak çok önemli. Bu konuda çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek” diye konuştu. 

GÖNÜL KAYA: YENİ PROJELER ŞEKİLLENDİ  

AYSKAD Yönetim Kurulu Üyesi Gönül Kaya, sivil toplum kuruluşu hareketinin gönüllülük esasına dayandığını hatırlattı, eğitim projelerine sektör tarafından sağlanan destekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Toplumsal olaylara duyarlı bir dernek olduklarının altını çizen Kaya, 2022 yılında hayata geçirecekleri projeleri netleştirdiklerini, yakın zamanda yeni oluşumlarıyla ilgili bilgi vereceklerini söyledi.