Ayskad Panelinde Asansörde Kadın İş Gücü Değerlendirildi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Asansör Sektörünün Sürdürülebilir Kalkınmasında Kadın İş Gücünün Önemi” isimli bir panel düzenleyerek sektörde çeşitli iş alanlarında çalışan kadınları bir araya getirdi. Asansör sektöründeki kadınların iş gücü değerlerinin önemine vurgu yapılan panelin ana sponsoru ise ARKEL Elektronik oldu.

 

Panel, dünyada kadın emeğinin hak ettiği değeri  bulması için mücadele vererek hayatlarını kaybeden emekçi kadınların anısına hazırlanan bir video ile başladı. 8 Mart Dünya Kadınlar günü ile birlikte kuruluşlarının birinci yıl dönümünü de kutlayan AYSKAD’ın düzenlediği panelin açılış konuşmasını ise AYSKAD Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin BULUT gerçekleştirdi.

 

“HEDEFİMİZ, SEKTÖRDE VAR OLAN KADIN İSTİHDAMINI GELİŞTİRMEK”

Bulut konuşmasında;  “Asansörde Topuk Sesleri grubu olarak iki yıl önce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başlayan kadın hareketini,  bir yıl önce AYSKAD’ı kurarak taçlandırdık. Sivil toplum kuruluşları, temsil ettikleri toplulukların eğitimi, yönetimi ve gelişimi konularında her zaman yön verir ve yol gösterici olurlar.  İyi niyet, samimiyet, gayret ve saf iyilikle temellerini attığımız AYSKAD derneğimiz bir yıl önce bu ilkelerle kuruldu. Kuruluş amaçlarımız arasında ilk sırada yer alan asansör sektöründe var olan kadın iş gücünün korunması, geliştirilmesi ve arttırılması yönelik çalışmalarımıza bu yıl daha fazla ağırlık vereceğiz. Öncelikli hedefimiz; sektörel kadın derneği olarak bağlı olduğumuz Bakanlıklarla ortak hareket ederek, sektörde var olan kadın istihdamını ölçeklendirmek ve geliştirmek için çalışmalar yapmak olacak”, dedi.

 

Sektörde son günlere çok konuşulan yerli ve milli marka oluşturma konusuna da değinen BULUT, sözlerine şöyle devam etti. “Yerli ve milli bir marka oluşumu,  sektörümüzde gerçek anlamda ciddi bir değişim ve dönüşümün başlangıcı olacaktır. Bu anlamda başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere, herkesin bir an önce harekete geçmesi gerekmektedir. Yerli ve milli marka oluşturmak  için öncelikle sektörel uzlaşıya ihtiyacımız olduğu gerçeğini kabullenmemiz gerekiyor. Türk asansör sektörünün bağımsız ve tarafsız kadın derneği olarak; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın küresel marka oluşturma çalışmalarını destekliyor, bu konuda üzerimize düşen her görev için hazır olduğumuzu bildiriyoruz”, dedi.

 

SEKTÖRDEKİ UZMANLAR ÖNEMLİ SUNUMLAR YAPTI

Panelde önemli konularda da pek çok uzman konuşmalar gerçekleştirdi. Elektrik ve Elektronik Mühendisi Deniz Demirkaplan “Kadın İş Gücünün Sektöre Kazanımları” hakkında konuşurken, Sevim Gagi, Özlem Altunkaya ve Mehtap Öncel “Üretimde, Yönetimde ve Sahada Çalışan Kadınların Sorunları” başlığı altında görüşlerini dile getirdi. Burçin Şolt; “Sürdürülebilir Kalkınmada Mesleki Eğitimin Önemi ve Kadınlar”, Güzin İlker; “Toplumsal Gelişimde Kadın STK’ların Önemi”, Selcan Görmüş; “Hayat Sahnesinde Kadınların Ruh, Zihin ve Beden Bütünlüğü” başlıklı konularda önemli sunumlar gerçekleştirdiler.