Asfed’in Yeni Dönem Yönetimi Belli Oldu

ASFED (Asansör Sanayicileri Federasyonu) Olağan Genel Kurul Toplantısı, 15 Haziran 2019 günü ASFED’e bağlı derneklerin delegelerinden oluşan yoğun bir katılım ile Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıda pek çok önemli karar alınırken, üç dönemdir başarılı bir şekilde başkanlık görevini yürüten Yusuf Atik yeni dönemde de Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen isim oldu.

Yönetim Kurulu Üyelerinin büyük oranda yeni isimlerden oluştuğu bu dönemde, iki başkan yardımcı olması yönünde karar alındı. Buna göre; TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Gökhan ve ANASDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbağ ASFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak belirlendi.

 

DELEGELERİN GENEL KURULA İLGİSİ YOĞUNDU

ASFED’e bağlı 16 farklı ilin asansör derneklerinden gelen delegelerin Genel Kurul’a ilgisi bir hayli yoğundu. Adana, İstanbul, Bursa, Denizli, Trabzon, Eskişehir, Diyabakır, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kırıkkale, Malatya gibi Anadolu’nun önemli merkezlerinde faaliyet gösteren asansör sektörünün iş insanlarından oluşan delegeler, genel kurul vasıtası ile bir araya gelerek sektörel konular üzerine sohbet imkanı da elde etti.

Divan Başkanlığını Seyfi Aydınoğlu, Katip Üyeliklerini ise Avukat Zeynep Tepegöz ve Serbest Mali Müşavir Ali Yılmaz’ın yaptığı Genel Kurul oturumun açılmasının ardından, ASFED’in bir önceki yönetimin iki yıllık hizmet döneminde gerçekleştirdiği faaliyet raporu; ASFED İdari Müdürü Gülay Pala ve İsmail Yiğit’in sunumuyla delegelere aktarıldı. 2017-2019 dönemine dair yapılan tüm faaliyetlerin ayrıntılı bir biçimde hazırlandığı sunumda ASFED’in eğitim konusunda yaptığı önemli çalışmalar dikkat çekti.

 

 İKİ YILDA:

 “1 MİLLİ EĞİTİM PROTOKOLU

3 ASANSÖR OKULU

1 BAKANLIK SEKTÖR RAPORU

1 SEKTÖR FUARI

SAYISIZ SEMİNER ve SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ”

 

ASFED’in ikinci dönem Yönetim Kurulu tarafından hayata geçirilen projeler ve düzenlenen faaliyetler hakkında bilgilerin delegelere okunduğu ayrıntı bir  sunum hazırlandı. Delegelere de takdim edilen çalışmaya göre ASFED, sadece  2017-2019 yılları arasındaki iki yıllık dönemine sayısız proje sığdırdı. Bunlardan öne çıkanlar ise; sektördeki ara eleman sorunun çözümü için Meslek Liselerinde “asansör ve yürüyen merdiven” bölümleri açılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokoldü. Bu protokol ile tüm şehirlerde açılması beklenen asansör ve yürüyen merdiven bölümleri için üç pilot şehir (Ankara, Kayseri, Eskişehir) belirlenerek, bu şehirlerde öne çıkan meslek liselerinde ilgili bölümler ve atölyelerin kurulması yönünde çalışmalar yapıldı. Sektörün de desteğini alınarak ileri teknolojide derslikler ve atölyelerin kurulduğu okulların ilki Ankara’da Merih Akademi olarak 2018-2019 öğretim yılında öğrencileri ile buluştu. Eskişehir ve Kayseri’deki okulların ise 2019-2020 öğretim döneminde öğrencileri ile buluşacağı bilgisi verildi.

“ASFED: SEKTÖRÜN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ”

Eğitim projeleri dışında, ASFED’in iki yılda farklı illerde sayısız seminerler düzenleyerek, sektörel konularda paydaşları bilgilendirme toplantıları düzenledi. Ayrıca itfaiye erlerinin asansörden doğru kurtarma çalışmaları yapmasına yönelik eğitimler ile engelli vatandaşların erişimine katkı sağlayan desteklerin yanında, Aile Bakanlığı ile önemli bir sosyal sorumluluk projesine de imza attı.

 

2018 yılı içinde düzenlenen “İzmir Asansör Fuarı İNELEX”e ve “Asansör Sempozyumu ve Sergisi 2018”e destek vererek Avrasya Asansör Fuarı 2019’un düzenleyici kurulunda yer aldı. Bu fuar ile yerli asansör sektörünün gücünün dünya klasmanında yer alması üzerine katkılar sağlandı. ASFED, sektörün birleştirici gücü olarak her alanda yerli üretici ve montajcının sesi olma konusunda önemli kamuoyu projeleri hazırlamaya devam ediyor.

YERLİ ASANSÖR SEKTÖRÜ TÜM DETAYLARIYLA RAPORLANDI

ASFED’in iki yıllık çalışma dönemindeki girişimleri ile ülke kamuoyu gündeminde yer alan bir önemli konu ise; “yerli ve küresel bir asansör markası” oluşturulması yönündeki çalışmalardı. Konu ile ilgili  ASFED’e danışmanlık yapan Yeminli Mali Müşavir Mehmet Öner’in katkıları ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sunulmak üzere hazırlanan sektör raporu hakkında da bilgiler verildi. Hazırlanan rapor; yerli asansör sanayisinin çalışma hacmi, üretim gücü, ürün kalitesi, dünya pazarındaki yeri ve yerli piyasaya dair daha pek çok konu üzerine şimdiye kadar hazırlanmış en kapsamlı rapor olma özelliğini de taşıyor. Konu ile ilgili ayrıntılı bilgileri, hem dergimiz haberlerinde hem de Mehmet Öner’in dergimizdeki Mali Perspektif köşesinde sıkça paylaşarak bilgiler vermiştik.  

 

ASFED’E BAĞLI DERNEK SAYISI CİDDİ ORANDA ARTTI

İki yıllık dönemde bir dikkat çeken konu ise; ASFED’in yürüttüğü projeler ve başarılı işlerle sesini duyurmasıyla beraber, ülke genelindeki asansör derneklerinin federasyona katılımın arttığı yönündeydi. Bu dönemde MASDER, AYSKAD ve KIRASDER dernekleri federasyona katılarak güçlü organizasyon yapısına önemli destekler sağladı.

 

“TÜRKİYE” İBARESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Genel Kurul’da ASFED faaliyetleri hakkında verilen bilgiler arasında yönetimin iki yıldır üzerinde çalıştığı, ASFED’in isminin başına “Türkiye” ibaresi alması için yapılan girişimler de vardı. Federasyonun, “Türkiye Asansör Sanayicileri Federasyonu” ismiyle anılarak hem itibar hem de pek çok önemli artılar kazanacağının önemine dikkat çekildi. “Türkiye” ibaresi alabilmesi için gerekli olan tüm şartları sağlayan Federasyon, bu konuda ilgili makamlara evraklarını vererek onaylanması için gün sayıyor.

 

ASFED’in İki yıllık faaliyet raporu sunumun ardından, Serbest Mali Müşavir Ali Yılmaz , 2017-2019 dönemi gelir gider tablosu ve harcama kalemleri hakkında bilgi verildi. Yılmaz’ın ardından sözü alan Mersin Asansörcüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Hızarcı, ASFED Denetim Kurulu Faaliyet Raporunu delegelerle paylaştı. Hızarcı konuşmasında; “Denetim Kurulumuzca yapılan denetim neticesinde, federasyonumuzun faaliyetlerinin tüzüğümüzde gösterilen amaç ve hedefler doğrultusunda kanunlara uygun bir şekilde yapıldığı tespit edilmiştir” diyerek genel kurulun hayırlı olmasını temenni etti. 

 

YENİ DÖNEMDE YÖNETİM KURULU 11 KİŞİDEN OLUŞACAK

Genel Kurul gündemin dördüncü maddesi olarak federasyonun tüzük değişikliğine gidilerek Yönetim Kurulu üye sayısı 15 kişiden, 11 kişiye düşürülmesi hakkında oyalama yapıldı. Bu karara gerekçe olarak ise açıklama yapan Avukat Zeynep Tepegöz; “Farklı şehirlerde yer alan derneklerimizden seçilen yönetim kurulu üyelerinin bir araya gelerek toplantı yapması ve kararlar alınması konusunda zorluklar yaşanıyor. Bu sebeple Yönetim Kurulu Üye sayısının 15’ten 11’e düşürülmesi yönünde yönetimin bir talebi var. Öneriyi oylarınıza sunuyoruz” dedi.  Yapılan oylama neticesinde, öneri oy çokluğu ile kabul edilerek, yeni dönemde Yönetim Kurulu Üye sayısının 11 kişiden oluşmasına karar verildi.

 

BAŞKANLIĞA SEÇİLEN İSİM  YUSUF ATİK OLDU

Divan Başkanı Seyfi Aydınoğlu’nun yönetimiyle genel kurul gündeminin beşinci maddesine geçilerek 2019-2021 döneminde faaliyet gösterecek Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üye seçimine gidildi. Yeni yönetimin seçilmesi için tüm derneklerin ortak kararı ile oluşturulan 2019-2021 dönemi Yönetim Kurulu listesi Divan Başkanlığı’na sunuldu. Buna göre üç dönemdir üst üste başarılı bir başkanlık yürüten Yusuf Atik yeniden ASFED Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken, TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Gökhan ile ANASDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbağ ASFED Başkan Yardımcısı oldu. Genel Sekreterlik görevini Hüsnü Gökgöz üstlenirken, Sayman  Nuri Kuzan oldu.

YUSUF ATİK: “DAHA ÇOK BAŞARI BEKLİYORUM”

Üç dönemdir üst üste delegelerin güvenini kazanarak Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Yusuf Atik teşekkür konuşması yapmak üzere kürsüye davet edildi. Atik konuşmasında tüm ekibine teşekkür ederek; “Bize teveccüh gösterdiniz, iki yıl daha göreve seçtiniz. Sizlerin huzurunda ekibime, çalışma arkadaşlarıma, bizimle beraber çalışan tüm ASFED çalışanlarına bir kez daha teşekkür ederim. Beni hiç bir zaman mahcup etmediler, özveri ile çalıştırlar, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Yönetime yeni katılan arkadaşlarımız var. Onların federasyona  çok şey katacağına eminim. Bu döneminde Yönetim Kurulu üyelerinden daha çok başarı bekliyorum” dedi.

 

AHMET FİKRET GÖKHAN : “ŞEFFAF BİR YÖNETİM ANLAYIŞI İLE ÇALIŞACAĞIZ”

Yeni dönemin öne çıkan isimlerinden olan TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Gökhan da bir konuşması yaprak tüm delegelere teşekkürlerini iletti. Yeni projelerle geldiklerini söyleyen Gökhan : “Yeni dönemde paydaşlarımızın yurtdışına açılması ile ilgili çalışmalarımız olacak. Fikir en büyük sermayedir, yönetimde sizlerin de fikirlerinize ihtiyacımız olacak. Şeffaf bir yönetim anlayışı ile çalışacağız. Hepinize katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

2019-2021 DÖNEMİ ASFED YÖNETİM KURULU

Yönetim Kurulu Asil Üye

Yusuf Atik (ANASDER)

Ahmet Fikret Gökhan (TASİAD)

Nuri Kuzan (KAYSAD)

Mustafa Uçar (TASİAD)

Hüsnü Gökgöz (AKASDER)

Mustafa Demirbağ (ANASDER)

Sebahattin Baki (DOKAS)

İbrahim Özçakır (ESASDER)

Murat Emre Üstün (TASİAD)

Özcan Toprak (MASDER)

Nermin Boyacıoğlu (AYSKAD)

 

Yönetim Kurulu Yedek Üye

Servet Karabacak ( TASİAD)

Tansel Namlıses (AYSKAD)

Naim Bedük (KAYSAD)

Ahmet Hilmi Kaşlıoğlu (BURSAD)

Tahir Karatekelioğlu (ANASDER)

Akif İlgen (KAYSAD)

Ebru İleri (AYSKAD)

Bülent Yıldırım (KIRASDER)

Fatih Kunduracı (MASDER)

Ali Cirit (DENASDER)

Hamit Yıldırm (ADASİAD)

 

Denetim Kurulu Asil Üye

Cem Bozdağ (BURSAD)

Muzaffer Hizarcı (MASDER)

Ayhan Bilgiç (AKASDER)

 

Denetim Kurulu Yedek Üye

Zafer KArabay (ANASDER)

Mehmet Kırcı (AKASDER)

Emrullah İskender (DOKAS)