“Asfed’in Mesleki Eğitim Çalışmalarını Takdir İle Takip Ediyoruz”

 MİLLİ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI MAHMUT ÖZER:

“ASFED’İN MESLEKİ EĞİTİM ÇALIŞMALARINI TAKDİR İLE TAKİP EDİYORUZ”

Türkiye ASFED, 27 Şubat 2020’de federasyonun mesleki eğitim alanında yaptığı çalışmaları değerlendirmek üzere Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer ile bir toplantı gerçekleştirdi. Özer’e ASFED Akademileri hakkında bilgiler veren heyet, Bakan Yardımcısını önümüzdeki günlerde Kayseri’de açılacak üçüncü Türkiye ASFED Akademisinin açılış törenine davet etti.

 

Türkiye ASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Özer; “ASFED’in mesleki eğitim alanında yaptığı çalışmaları takdir ile takip ediyoruz” dedi.

Türkiye ASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik, Mahmut Özer’e kabulleri için çok teşekkür ederek, federasyonun mesleki eğitim alanında yaptığı çalışmaları anlatarak, konu ile ilgili ileride yapılacak yeni iş birliklerine açık olduklarını belirtti. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer toplantıda; “Biz Bakanlık olarak mesleki eğitme çok önem veriyoruz. Bu konuda sektör ile beraber hareket etmek çok önemli. Sizlere de bu alanda yaptığınız çalışmalar için çok teşekkür ederiz”, dedi. Özer; çırak, kalfa ve usta yetiştirmenin çok önemli olduğunu, iç piyasa ile eğitimin iç içe olması ile başarı elde edilebileceğinin altını çizdi. 

“MEZUN ÖĞRENCİ KENDİ ALANINDA İSTİHDAM EDİLMELİ”

Özer, mesleki eğitimde çok önemli bir konunun önemini vurgulayarak, mezun olan öğrencilerin kendi yetiştiği alanda istihdam edilmeleri gerektiğini ifade etti. Özer konuşmasında; “Mesleki ve teknik eğitimde istihdam %50’lerde ama kendi alanında istihdam maalesef %10’larda görülüyor. Kendi alanlarında yetişen son derece başarılı çocuklarımız var. Bunun için mesleki eğitim liselerimizin sektörle iletişim kurulmasını önemsiyoruz ve mezun olunca, eğitim aldığı alanda iş bulabilmesini sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye ASFED Yönetim Kurulu üyeleri görüşme neticesinde alınan notlar ile mevcut ASFED Akademilerinde bu disiplin çerçevesinde yönlendirilmeler yapılması için çalışmalar yapılacağını belirtti.