Asfed, Sektör Sonrunlarını Bakanlık Düzeyinde Gündeme Taşıdı

Asansör sektörünün en güçlü yapılanması olan Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED), uzun süredir uzman bir ekip ile birlikte üzerinde çalıştığı ve sektörün önemli sorunlarının yer aldığı bir çalışmayı, 8 Ekim 2018’de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda gerçekleştirilen üst düzey bir toplantı ile gündeme taşıdı.

ASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik Başkanlığı’nda, Yeminli Mali Müşavir Mehmet Öner, ANASDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbağ, Mars Asansör’den Yusuf  Kadıköy ile birlikte Bakan Yardımcısı ve Sanayi Verimlilik Genel Müdürü Dr. Halil İbrahim Çetin makamında ziyaret edildi. Toplantıya Asansör ve Teleferik Dairesi Başkanı Serkan Kaya ile Asansör ve Teleferik Dairesi Şube Müdürü İlyas Menderes Büyüklü de katılarak önemli paylaşımlarda bulundu.

ASFED tarafından hazırlanan dosyada, dile getirilen sorunlar arasında yerli asansör sanayicisine verilmesi gereken destekler üzerinde özellikle durulurken, ihracat ve ithalatta yerli markaların gücünün arttırılmasını hedefleyen çalışmalar yapılması yönünde talepler gündeme getirildi. Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürü Dr. Halil İbrahim Çetin tarafından makamında kabul edilen ASFED heyeti, yerli asansör markalarının sorunlarını bir araya getiren raporları da Bakanlık yetkilileri ile paylaşarak sektörel konularda değerlendirmelerde bulundu.

Son derece verimli geçen toplantının ardından Çetin ve beraberindeki Bakanlık heyeti yerli markaların desteklenmesi konusunda önemli politikaların geliştirilmesi vesilesi ile asansör sektörüne bu konuda her türlü desteğin verileceğini açıkça dile getirdi. Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürü Dr. Halil İbrahim Çetin, aynı zamanda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da talebi doğrultusunda asansör sektörünün birleşerek güçlü bir yerli marka oluşturmak konusunda çalışmalar yapılması, yapılan çalışmalarda ise ASFED’in birleştirici bir güç olarak görev almasını talep etti.