Asfed Eğitim Projesinde İlk Adım Tamamlandı “Merih Akedemi Kuruldu”

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile ASFED (Asansör Sanayicileri Federasyonu) arasında 28 Mart 2018'de imzalanan "Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü" ile Türkiye'de ilk defa asansörün kendi ismi anılan okullarına kavuşması için bir adım atılmıştı. Projenin Ankara ayağındaki okulunu yapımı için gerekli maddi ve manevi desteği ise Merih Asansör sağladı. Merih Asansör Genel Müdürü Ahmet Atik'in kurduğu ekip ASFED ile koordineli çalışarak çok kısa bir sürede, Türkiye'nin ilk asansör akademisini eğitim-öğretime açtı.

MERİH Akademi açılışı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürü Halil İbrahim Çetin, Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varın Numanoğlu, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Asansör Sanayiciler Federasyon Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik ve Merih Asansör Genel Müdürü Ahmet Atik’in katılımıyla gerçekleşti.

AKE VE ARKEL ASANSÖR ADINA DA ATÖLYELER KURULDU

Projeye, Merih Asansör ile birlikte Antalya’dan AKE ve İstanbul’dan ARKEL markaları da katkı sağladı. Akademide ARKEL ve AKE markalarının isimlerini taşıyan sınıf ve atölyeler de bulunuyor.

6 atölyesi bulunan Merih Akademi’de öğrencilerin ve öğretmenlerin uygulamalı derslerini gerçek üretim ortamında yapabilmeleri için, Asansör Kabin ve Kat-Kapı Montaj Atölyesi, Kuyu Montaj Atölyesi, Hidrolik- Pnomatik ve PLC Atölyesi, AKE Yürüyen Merdiven ve Raylı Sistemler Atölyesi, ARKEL Kumanda Pano ve Elektrik Sistemleri Atölyesi ile eğitim sınıfları oluşturuldu.

VARIN: “Sektörle yapılan iş birliğinin artarak devam edecek”

Asansör Akademisinin açılışında konuşan MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu; Akademinin kurulmasında ASFED Yönetim Kurulu ile ilgili firmaların, eğitime desteklerini esirgemeden maddi ve manevi her türlü desteği sağladığının altını çizerek, mesleki eğitimde sektörle yapılan iş birliğinin artarak devam edeceğini vurguladı.

ATİK : “Bu proje benim hayalimdi”

ASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik, Merih Akademi öğrencileri ile.

ASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf ATİK açılışta bir konuşma yaparak 50 yıllık hayalini gerçekleştirdiğini dile getirdi. ATİK: “50 yılını sektörde geçirmiş biri olarak bu proje benim hayalimdi. Sektöre kalifiye eleman kazandırmanın doğru eğitimden geçtiğinin farkındayız. Geleceğin aranan elemanlarını yetiştirmek için her türlü desteği her zaman vermeye hazırız” dedi.

Atik: “Sizler yeter ki yerli asansör sektörünün gelişimi için bizlerle beraber yol alın”

Atik konuşması esnasında asansör bölümünün ilk öğrencilerine de seslenerek; “Unutmayın ki bu akademiden mezun olup, çalışma hayatına adım atacak her gence sektörümüzün kapıları açık olacaktır. Sizler yeter ki çok çalışın ve yerli asansör sektörünün gelişimi için bizlerle beraber yol almak isteyin”, diyerek önemli mesajlar verdi.

Projeye ilk başladığı günden bu yana inanarak yoğun emek harcayan ASFED Yönetim Kurulu Üyeleri Nermin Boyacıoğlu, Rasime Sazak ve Gülay Pala da açılışa katılan isimler arasındaydı. Ayrıca Merih Asansör ailesinin hem Ankara hem de İstanbul yöneticileri okulun açılışında tam kadro yer aldı.

Protokol kapsamında Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ardından, Eskişehir Tepebaşı Devlet Malzeme Ofisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kayseri Kocasinan Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi'nde de önümüzdeki dönemde asansör okulları açılacak.