ASANSÖR ÖĞRETMENLERİ, EĞİTİMİN ÜÇÜNCÜ AYAĞINI TAMAMLADI

Türkiye Asansör Sanayicileri Federasyonu (TASFED) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, asansör sistemleri dalında eğitim veren öğretmenler, dört ay aradan sonra üçüncü kez Eskişehir’de bir araya geldi. Asansör montaj teknikleri üzerine eğitim alan öğretmenlere sertifikaları verildi. 

HABER ASANSÖRÜ (ESKİŞEHİR) — TASFED ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, asansör sistemleri dalında eğitim veren öğretmenler, dört ay aradan sonra üçüncü kez Eskişehir’de bir araya geldi. Asansör montaj teknikleri üzerine eğitim alan öğretmenlere sertifikaları verildi. 

Eskişehir Tepebaşı Devlet Malzeme Ofisi Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden TASFED Asansör Akademisi, 21-25 Şubat 2022 tarihleri arasında asansör eğitmenlerinin eğitimi programının ikincisine ev sahipliği yaptı. Ankara, Eskişehir, Gaziantep ve Kayseri’deki dört pilot okuldan 17 eğitimci, mekanik aksam arızaları üzerine eğitim aldı. Beş gün süren eğitimcinin eğitimi programı TASFED Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özçakır tarafından verildi. 

TASFED BAŞKANI ATİK: “KUMANDA PANOSUNA AĞIRLIK VERECEĞİZ”

TASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik, “Asansör sektörü sürekli kendini yenileyen ve gelişen bir sektör. Dünya nüfusu bugün 8 milyarı buldu. Asansör hayatımızın vazgeçilmez bir unsuru hâline geldi. Bizler de bunun için gençlerimizi verimli bir eğitim programı ile yetiştirerek Türkiye’nin asansör sanayisindeki gücünü ve potansiyelini tüm dünyaya duyuracağız” diye konuştu. Bir sonraki eğitim programına ilişkin de bilgi veren Atik, Mayıs ayında düzenlenecek eğitim programında kumanda panosundaki yeniliklere daha çok ağırlık verileceğini anlattı. 

NERMİN BOYACIOĞLU: EĞİTİMLER TÜM HIZIYLA DEVAM EDECEK

TASFED Eğitim Komitesi Üyesi Nermin Boyacıoğlu, “Öğretmenlere verilen eğitim oldukça verimli geçti. Bu eğitimler ileriki dönemde de tüm hızıyla devam edecek” diye konuştu. 

EKREM BOYACIOĞLU: SEKTÖRE BÜYÜK HİZMET

ESASDER Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Boyacıoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın TASFED ile organize ettiği bu eğitim gerçekten de bu sektöre büyük hizmet getirecek. Bizler de bu eğitime katkı sunmuş olmaktan dolayı çok mutluyuz” ifadelerini kullandı. 

YALÇIN: PROGRAM AMACINA ULAŞTI

Eskişehir Tepebaşı Devlet Malzeme Ofisi Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Yalçın, eğitimcilerin eğitimi programının amacına ulaştığının altını çizdi. Yalçın, “Mayıs’da düzenlenecek son eğitimle birlikte program misyonunu tamamlamış olacak” diye konuştu.  

PALA: 2023 İÇİN MEB İLE GÖRÜŞMELERE BAŞLAYCAĞIZ

Sertifika töreni öncesi eğitimcilere seslenen TASFED Müdürü Gülay Pala, Mayıs ayında düzenlenecek eğitim için hazırlıkların sürdüğüne işaret etti. Pala, 2023 yılı eğitim programı için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmelere başlayacağız” dedi.