Anasder, Arkel Ve Rpm Asansör Eğitim Semineri Düzenledi

22 Kasım 2018’de Ankara’da düzenlenen bir etkinlik ile ANASDER (Anadolu Asansör Sanayicileri Derneği), ARKEL ve RPM Asansör ortak organizasyonu ile bir eğitim semineri düzenlendi. Eğitime Ankara’dan sektörel düzeyde katılım yüksekti.

Ankara İvedik OSB Toplantı salonunda gerçekleşen eğitim ve tanıtım etkinliğinde ANASDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbağ da kısa bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Demirbağ; bu tür toplantıların sektörün birbiri ile bağ kurması açısından önemine değindi.

ARCODE TASARIMINDA YÜKSEK KONFOR ÖNE ÇIKIYOR

Hasan Efe

Mustafa Demirbağ’ın ardından sözü alan Elektrik-Elektronik Mühendisi Hasan Efe, TS EN 81-20 standardı üzerine bir sunum ile standartlar doğrultusunda yenilenen ARKEL ve RPM teknolojileri hakkında bilgiler verildi. ARKEL’in TS EN 81-20 standardı üzerine yeni çözümü “ARS Motor Serisi” ve “Arcode” hakkında detaylı bilgiler veren Hasan Efe, katılımcıların sorularını da cevapladı.  Arcode Tümleşik sürücü ile optimize edilmiş yeni ARS Serisi Arkel Senkron Motor, yüksek konfor, çok düşük ses seviyesi, A3 belgeli çift sargılı fren sistemi, IP44 koruma sınıfı ve düşük enerji tüketimi ile ön plana çıkıyor. ARCODE ise; direkt duruş özelliği sayesinde seyahat eğrisini dinamik olarak hesaplayarak sürüklenme mesafesini ortadan kaldırıyor. Yavaşlama noktasını otomatik tespit ederek kolay ayar imkânı sunması, kısa katlı uygulamalarda ve yüksek hızlı asansörlerde ek ayar ve donanım gerektirmemesi ile katılımcıların ilgisini çekti.

ANKARA’DA EĞİTİM ve AÇIK LİSE İMKANI

Taner Doğan

Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Tamer Doğan toplantıda söz alarak, sektör çalışanlarına kısa bir bilgilendirme yaptı. Doğan  açıklamasında;  Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED) arasında imzalanan protokolle Merih Asansör; AKE Asansör Sistemleri ve ARKEL’in desteği ile 6 atölyeden oluşan ilk Asansör Akademisinin sektöre katkısını anlattı.

DOĞAN: “Merih Asansör Akademi ismi ile kurulan okulumuzda; siz katılımcıların eğitimlerini uygulamalı olarak düzenleyebileceğiniz atölye ve sınıflarımız mevcuttur. Ayrıca asansör sektörüne yönelik Açık Lise ve Yaygın Eğitim Sertifikalandırılması gibi belgelendirilmeye yönelik eğitim çalışmaları ile ürün teknik tanıtım eğitimleri, ASFED koordinesinde kurulan bu atölyelerde yapılması planlanmaktadır. Önümüzdeki günlerde siz değerli Asansör Sektör Temsilcilerinin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için açılan Merih Asansör Akademi’yi ziyaret etmenizi beklemekteyiz” dedi.