Nıdec - Kınetek Türkiye'de Kumanda Panosu Üretecek

HABER ASANSÖRÜ (İSTANBUL) — Nidec Kinetek Türkiye de kumanda panosu üretimine hazırlanıyor. Nidec - Kinetek İş Geliştirme Müdürü Bahadır Çiftçi, Çin’den ithal edilen kumanda panolarını Ocak 2021 itibarıyla Türkiye de üretmeye başlayacaklarını duyurdu. Türkiye'de üretilecek komple asansör çözümleri sunmak için de bir proje yürüttüklerini de söyleyen Çiftçi, 1-1.6 m/s'ye kadar, 630-800-1000 kg ağırlığa ve azami 10 kat seyir mesafesine sahip asansörleri piyasaya sunacaklarını belirtti.

Nidec - Kinetek, Türk organizasyonunu yeniden yapılandırdı. Nidec - Kinetek Türkiye İş Geliştirme Müdürü Bahadır Çiftçi, şirketin yeni yatırımlarını Haber Asansör'e anlattı.

Haber Asansörü: Şirket hakkında bilgi verir misiniz? Kinetek’le birleşme süreci nasıl gelişti?

Bahadır Çiftçi: 20’nci yüzyılın başından beri Amerikan markalarına güç veren Kinetek, ticari ve endüstriyel pazarlarda dünya standartlarında müşteriler için özel tasarlanmış kontrol, motor ve tahrik sistemi çözümleri sunan küresel bir şirket. Asansör pazarında Kinetek, ABD merkezli Motion Control Engineering (MCE) ve Imperial Electric Company'nin liderliğini; ve Çin merkezli KDS (Kinetek De Sheng) ve NKET (Nidec Kinetek Elevator Technology (Wuxi) ile birleştirerek yenilikçi ve kapsamlı ekip oluşturdu. 2012 yılından bu yana, Kinetek Elevator Components, tüm dünyada yaklaşık 300 grup şirketi ile yakından ilişkili bir şirket olan Nidec Corporation’ın bir parçasıdır. Nidec, minyatürden devasaya "dönen ve hareket eden her şeyi" işleyen dünyanın 1 numaralı kapsamlı motor üreticisidir. 2020 yılı finansal verilerine göre Nidec 19 milyar dolarlık gelir elde etmiştir. Nidec Group, 25 ülkede 200'den fazla üretim ve satış lokasyonuna sahiptir ve 107 binden fazla çalışanı vardır.

Haber Asansörü: Şirketin vizyonu ve misyonu nedir?

Bahadır Çiftçi: Türkiye pazarına asansör sektöründe ana pazarlardan biri olarak bakıyoruz. Türkiye pazarının büyük bir potansiyeli var. Türkiye pazarına ürün tedarik ettiğinizde çok geniş bir coğrafyaya ürün tedarik ediyorsunuz. Bu nedenle Türkiye pazarına güvenilir ve yüksek teknolojili ürünler sunmayı misyon edindik. Bu noktadan itibaren bu pazarın en güvenilir ve yüksek teknoloji tedarikçilerinden biri olmayı hedefliyoruz.

Haber Asansörü: Ürün ve hizmetlerinizden bahseder misiniz? 

Bahadır Çiftçi: Türkiye pazarına dört ana ürün tedarik ediyoruz. Dişlisiz makineler, kontrol sistemleri, komple asansör sistemleri ve yürüyen merdivenler. Türkiye'deki en popüler ana ürünümüz dişlisiz makinelerdir. Ayrıca Çin'den getirilen kumanda panolarımız ve komple asansör sistemlerimiz yüksek hız ve yüksek seyahat gerektiren projelerde tercih edilmektedir. Alışveriş merkezleri, altyapı projeleri gibi yerlerde çalışan yürüyen merdivenlerimiz var. 

“DEPO ALANIMIZI VE ÜRÜN STOĞUMUZU GENİŞLETİYORUZ”

Haber Asansörü: Son dönem faaliyetleriniz ve yeni projeleriniz nelerdir? Yatırım hedeflerinizi anlatır mısınız? 

Bahadır Çiftçi: Şu anda gündemimizde birkaç önemli proje var. Bunlardan ilki, günümüzde yaşadığımız yoğun sevkiyat sürelerini telafi etmek için dişlisiz makine stoklarımızı genişletmek. Eskiden stoğumuzda 250 – 300 makinemiz vardı. Bu sayıyı Kasım ayı sonuna kadar 500 parçaya çıkaracağız. Bu arada depomuzu yaklaşık 700 metrekarelik yepyeni bir alana taşıdık. Dişlisiz makine pazarında üç önemli faktör var; iyi bir ürüne, yeterli envantere ve rekabetçi fiyatlar sunabilme yeteneğine sahip olmak. Nidec – Kinetek hepsini karşılıyor.

TÜRKİYE’DE ÜRETİME BAŞLIYORUZ

Kumanda panosu ürün grubumuz oldukça gelişmiş ve son teknolojik özelliklere sahiptir. Bununla birlikte, Çin'deki fabrikamızdan kumanda panosu ithal etmenin maliyeti, önemli ölçüde artan nakliye fiyatları nedeni ile büyük ölçüde arttı. Türkiye'de kumanda panosu üretmek, çok daha kısa teslim süreleri ile birlikte daha rekabetçi fiyatlar sunmamızı sağlayacak. Bu nedenle Ocak 2022 itibarıyla Türkiye'de üretime başlayacağız. Böylece Türkiye pazarındaki müşterilerimiz, rekabetin ötesinde teknolojiye sahip bir ürün grubuna çok daha hızlı ve uygun fiyat seviyesinde ulaşabilecekler.

TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN KOMPLE SİSTEM

Kontrolörlere ek olarak, Avrupa ve Avrasya'daki ülkeleri hedefleyen Türkiye'den komple asansör sistemleri sunmak için çalışıyoruz. Bu projede de hızla ilerliyoruz. Ürün 2022'de piyasaya çıkacak. Piyasadaki ana akım yeni kurulumları ve modernizasyon projelerini hedefleyen rekabetçi bir fiyat seviyesinde bir ürün sunacağız.  Nidec - Kinetek markası ve kalitesi ile asansörleri Türkiye'den sunabilmek ve temin edebilmek hem montaj firmaları hem de son kullanıcılar için kazanç olacaktır. Son olarak, Türkiye’de üretilecek olan komple asansör ve kumanda panosunu Mart 2022’de düzenlenecek Asansör İstanbul Fuarında sergileyeceğiz.

ULAŞILABİLİR FİYAT POLİTİKASI

Haber Asansörü: Türkiye pazarında yaşanan fiyat rekabetine karşı ne tür bir strateji izliyorsunuz? 

Bahadır Çiftçi: Her ürünün pazarda bir yeri vardır. Bu nedenle ürünümüzün fiyat konumlandırması, fiyat rekabetinin altında kalmayacaktır. Ancak, herkes için uygun olacak bir fiyat belirleyeceğiz.

Haber Asansörü: COVID-19 pandemi sürecinden nasıl etkilendiniz?

Bahadır Çiftçi: COVID-19, ham madde fiyatlarındaki artışlar, alt bileşen tedarik sıkıntısı ve aşırı genişleyen denizaşırı sevkiyat süreleri ve maliyetleri gibi birçok farklı şekilde tüm dünyada işletmeleri etkiliyor. COVID-19 döneminde müşterilerimizin ihtiyaç ve gereksinimlerini karşılamak için fiyatlarımızı birkaç kez revize etmek ve yeni stratejiler geliştirmek zorunda kaldık.

YILIN İKİNCİ YARISINDA HAREKETLİLİK SAĞLANDI 

Haber Asansörü: 2021 yılını geride bırakmaya çok az kaldı. Genel bir değerlendirme yaparsanız, Nidec - Kinetek bu yılı nasıl geçirdi? 

Bahadır Çiftçi: Yıla COVID-19 pandemisinin tüm şiddetini üzerimizde hissederek başladık. Artan vakalar ve hastane yataklarının ve acil servisleri tamamen dolması ve ardından yaz başına kadar sokağa çıkma yasakları… Dolayısıyla yılın ilk yarısı pek iyi geçmedi. Ancak, Mayıs ayı sonunda başlatılan aşı kampanyasından bu yana piyasa toparlandı. O zamandan beri satışlarımız önemli ölçüde arttı. Aynı zamanda bu dönemi Türkiye pazarına yönelik organizasyonumuzu ve stratejilerimizi yeniden şekillendirmek için kullandık.

BEŞ SENEDE BEŞ KAT BÜYÜME HEDEFLİYORUZ

Haber Asansörü: Şirketinizin gelecek beş yıllık hedefi nedir? 

Bahadır Çiftçi: Türkiye üzerinden Orta Doğu, Avrupa ve hatta Doğu Avrupa'daki faaliyetlerimizi önemli ölçüde artırmayı hedefliyoruz. Mevcut büyüklüğümüzün beş katı büyümeyi hedefliyoruz.

Haber Asansörü: Kullancılar neden sizin ürünlerinizi tercih etmeliler?

Bahadır Çiftçi : Asansör sektöründe geçmişimiz 1908 yılına kadar uzanmaktadır. Bu işin en eskilerinden biriyiz. Know-how olarak bizim kadar donanımlı çok az firma var. Ürünümüzün Çin'de üretilmesine rağmen, bu kadar çok satılmasının nedeni kullanan herkesin memnun olmasıdır. Avrupalılardan çok daha düşük bir fiyata en yüksek kaliteyi pazara sunuyoruz. Ürün çeşitliliği açısından pazarda en geniş çeşide sahip firmalardan biriyiz. 

Sektörde çok daha hazır, çok daha güçlü, rekabet koşullarına eskisinden çok daha iyi ayak uydurabilen bir firma olarak ürün ve hizmetlerimizi sunmaya devam edeceğiz.

Bahadır Çiftçi Kimdir?

1982 doğumlu Bahadır Çiftçi, asansör sektörü ile 2012 yılında tanıştı.

Sekiz yılı aşkın süre boyunca Wittur’da Orta Doğu bölgesi satışlarından sorumlu olan Çiftçi, görev süresi içerisinde Orta Doğu Bölge Müdürü olarak çalışmaya devam etti.

Çiftçi, 2021 yılı başlarında Kinetek’te İş Geliştirme Müdürü olarak göreve başladı.