Masder “Güvenli Asansör Sektör Buluşması” Düzenledi

MASDER (Malatya Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği ), ürün güvenliği haftası kapsamında, Malatya Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü  ile birlikte bir etkinlik düzenledi. 26 Ekim 2018’de “Ürün Güvenliği ve Piyasa Gözetim ve Denetim Bağlamında Güvenli Asansör Sektör Buluşması” adı altında gerçekleşen toplantıda, asansör güvenliği ile ilgili soru ve sorunların tartışıldığı bir platform oluşturuldu.

22-26 Ekim Ürün Güvenliği haftası Kapsamında MASDER ve Malatya Valiliği Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen etkinlik üst düzey bir katılım ile gerçekleştirildi.  Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmaya, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü, Ticaret il Müdürü, TSE İl Müdürü, ASFED Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özçakır, MASDER Başkanı Cafer Altundağ, MASDER Yönetim Kurulu Üyeleri ve pek çok sektör temsilcisi katılım gösterdi.

Ayrıca; PGD Denetçisi ve Elektrik-Elektronik Mühendisi Mehmet Gündem “Ürün Güvenliği ve Denetim”, TSE Belgelendirme Uzmanı Gün Sazak Kazanoğlu “Asansör HYB Denetimleri”, TSE Uzmanı Melih Karadoğan “Asansör Muayenelerinde Karşılaşılan Uygunsuzluklar ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar” ile ASFED Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Özçakır “Sektörün Paydaşlardan Beklentisi ve Çözüm Önerisi” başlıkları altında sunumlar yaptı.

MALATYA’DA ASANSÖRLERİN %91’İ GÜVENLİ

Yapılan sunumlardan çıkan sonuçlara göre; Malatya’da 2018 yılının ilk dokuz ayında 1198 adet ürün denetlenerek, 13 adeti güvenlik yönünden aykırı bulunmuş. Ürün güvenliği yönünden aykırılığı tespit edilen firma sahipleri idari işleme tabi tutulmuştur.

Yine aynı inceleme sonuçlarına göre; 23 Ekim 2018 tarihi itibari ile Malatya’da kullanımda bulunan ve muayene kuruluşları tarafından kontrolü yapılan 6 bin 49 asansörden 553 adedine “kırmızı” veya “sarı” yani güvensiz, 5 bin 496 adedine ise yeşil veya mavi etiket yapıştırılmıştır. Kullanımda bulunan asansörlerin, %91’i güvenli kapsamında bulunurken,  %9’nun güvenli olmadığı tespit edilmiştir.