İnterlift 2019’A Rekor Katılım

15-18 Ekim tarihlerinde Almanya’nın Ausburg kentinde düzenlenen dünyanın en büyük asansör Fuarı İnterlift bu sene rekor bir ziyaretçi ve katılımcı sayısı ile göz doldurdu. Fuar yönetiminde yapılan açıklamaya göre; dünyadaki ekonomik durgunluğa karşın İnterlift, 576 katılımcı sayısı ve 46 bin 500 metre kare fuar alanı ile şimdiye kadar ki en büyük fuar dönemini yaşadı. Katılımcı sayısı ise toplamda 108 ülkeden 22 bin 200 yüz kişi oldu.

ZİYARETÇİ KALİTESİ YÜKSELDİ

Her sene özel bir araştırma şirketi ile çalışarak fuar performansını değerlendiren İnterlift, rekor katılım ve ziyaretçi kalitesinin öne çıktığı bu araştırmayı basın ile paylaştı. Araştırmaya göre; Ekim ayında düzenlenen fuarın  bu seneki başarısında öne çıkan bir konuda ziyaretçi kalitesindeki yükseklikti. Pek çok ziyaretçi karar verici ve alıcı olarak ürünler ile ilgilenirken, alıcı grubundaki oran bir önceki fuara göre artış göstererek %37’ye çıktı. Yapılan açıklamaya göre ziyaretçilerin %87’si alacakları ürünler için karalarını fuarda verdi. Bu ise, İnterlift’e katılımcı ve ziyaretçi sayısı ile birlikte yeni bir rekor daha getirdi. 

EN ÇOK İLGİ ASANSÖR KOMPANENTLERİNE

Aynı araştırmaya göre en çok ilgi gören ürünlerde birinci sırayı, %61 ile asansör kompanentleri, ikinci sırayı %39 ile asansör kapıları ve üçüncü sırayı %37 ile kontrol panelleri aldı.  

TÜRKİYE ZİYARETÇİ VE KATILIMCI SAYISINI ARTTIRDI

Fuar sonuç raporunda yapılan açıklamada ilgi çekici bir diğer bulgu ise ülkeler bazında yapılan ziyaretçi oranları üzerine oldu. Buna göre; İnterlif 2019’a en çok katılım %9 ile İtalya’dan, en az katılım ise %4 ile Belçika’dan oldu. Türkiye %5’lik ziyaretçi oranıyla yedinci sırayı alırken bir önceki fuara göre katılım oranını %2 oranında arttırdığı da gözlemlendi. Bu yıl İnterlif’e katılan Türk asansör ve yürüyen merdiven markası ise 62 oldu. 

 

DİJİTALLEŞME VE  YENİ PAZARLARLAR TARTIŞILDI

İnterlift VFA Forum 2019’da ise; asansör sektörünün güncel konularına yönelik yirmişer dakikalık kısa sunumlardan oluşan konferanslar düzenlendi. Yine forum boyunca çeşitli uluslararası konularda yaklaşık elli konuşma yapıldı. Forumda dijitalleşme konusu öne çıkarken, gelişmekte olan ilginç asansör pazarlarına yönelik sunumlar da ilgi çekti. Ziyaretçiler aynı zamanda; yönetmelik ve standartların modernizasyonu, yetkin kişilerin işe alımı gibi konular hakkında da bilgiler edinme fırsatı elde etti.

 

ASFED, TÜRK ASANSÖR SANAYİSİNİ HAKKINDA SUNUM YAPTI

Forumda Türk Asansör Sanayisini ve pazar payını da anlatan önemli bir konuşma yapıldı. Konuşmayı ASFED (Asansör Sanayicileri Federasyonu) adına Yönetim Kurulu Üyesi  Mustafa Uçar yaptı. Türk Asansör sanayisi hakkında detaylı bir konuşma hazırlayan Uçar’ın sunumu, yabancı pek çok katılımcı tarafından ilgiyle takip edildi. Mustafa Uçar konuşmasında, Türk asansör ve yürüyen merdiven sanayisinin gücüne, yerli üreticilerin kalite ve teknolojiye verdikleri öneme vurgu yaptı.