Uluslararası Asansör Ve Yürüyen Merdiven Sempozyumu’nun İlki İstanbul’da Düzenlendi

Elevator World Inc. ve Liftinstituut Solutions tarafından düzenlenen Uluslararası Asansör ve Yürüyen Merdiven Sempozyumu’nun (International Elevator Escalator Symposium / IEES) ilki 15-16 Kasım 2018 tarihleri arasında Renaissance Polat İstanbul Hotel’de gerçekleştirildi. Asansörde uluslararası markaları bir araya getiren sempozyumun her yıl farklı bir ülkede yapılması planlanıyor. Uluslararası sempozyumun ilkine ev sahipliğini İstanbul yaptı.

ASANSÖRÜN DÜNYA MARKALARI İSTANBUL’DA BİR ARAYA GELDİ

Her yıl 2 gün süre ile dünyanın farklı ülkelerinde gerçekleştirilecek olan etkinliğin İstanbul ayağına, sektörün önde gelen pek çok ismi katıldı. Alanında uzman kişilerce 20 bildirinin sunulduğu etkinlikte 25 farklı ülkeden katılımcı yer aldı. Sempozyumda sunum ve bildiriler dışında, markların ürünlerini tanıtabilecekleri stand alanları da oluşturuldu. Bu yılki etkinlikte Asansör İstanbul, Aspar, Elevator World, Fermator, Formula Systems, Hyundai Elevator, Kleemann, Kone, Liftinstituut Solutions, Merih, Otis ve Prolift standları yer aldı.

Sempozyumun teması olan “güvenlik ve yeni teknolojiler” alanındaki sunumları, asansör ve yürüyen merdiven sektöründen uzmanların yanı sıra, inşaat sektöründen mimarlar, proje geliştiricileri de takip etti. Alanında uzman dünyaca ünlü isimlerin katıldığı etkinliğin ilk gününün akşamı düzenlenen kokteyl ve gala yemeğinde ise uluslararası ve yerli pek çok firmanın yöneticisi bir araya geldi.

TÜRKİYE’DEN AYBEY ELEKTRONİK VE MERİH ASANSÖR SUNUM YAPAN MARKALAR ARASINDAYDI

Dünyaca tanımış pek çok uluslararası asansör markası ile birlikte yerli üreticilerimizden AYBEY Elektronik ve MERİH Asansör de yaptıkları sunumları ile sempozyumda yer aldılar. AYBEY Elektronik Genel Müdürü Melih Aybey sunumunda “Entegre Motor Sürücüleri” hakkında katılımcıları bilgi verirken, MERİH Asansör Genel Müdür Yardımcısı Emre Köroğlu da “Kayar Kapı Sistemlerinde Mekanik Kayıpları En Aza İndirme” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Ayrıca Thyssenkrupp sunumunu MULTI Ceo’su Prof. Dr. Michael Cesarz yaptı.

SEMPOZYUM GELİRLERİ ÇOCUKLAR YARARINA AKTARILDI

15-16 Kasım 2018’de İstanbul’da sektörün pek çok kesimini bir araya getiren organizasyon kâr amacı gütmüyor. Sempozyumdan elde edilen gelir; dünya çapında, başta çocuklar olmak üzere engelliler ve yetişkinlere güvenli asansör ve yürüyen merdiven kullanımına dair eğitimler veren Elevator Escalator Safety Foundation (EESF) derneğine aktarıldı.

Uluslararası Asansör ve Yürüyen merdiven Pazarının en prestijli etkinliklerinden birisi olmaya aday IEES Sempozyumu’nun bir sonraki durağı ise  2019’da Las Vegas olacak.