Okasder’den Çözüm Odaklı Panel

“SEKTÖR SORUNLARINA ÖNERİLER BU PANELDE TARTIŞILDI”

OKASDER (Orta Karadeniz Asansör ve Yürüyen Merdiven İş İnsanları Derneği), 24 Kasım 2018’de Samsun’da bir panel düzenleyerek, sektörün tüm faaliyet alanlarından temsilcileri bir araya getirdi. Düzenlenen panelde asansör sektörünün sorunları ve buna yönelik çalışmalar yerinde tespitlerle tartışıldı.

OKASDER’in ev sahipliğinde Orta Karadeniz bölgesindeki asansör ve yürüyen merdiven sanayi alanında faaliyet gösteren tüm temsilcilerin davet edildiği geniş katılımlı bir panel düzenlendi. Düzenlenen panele; üreticiler, montaj ve bakım firma sahipleri, A Tipi Muayene kuruluşları yetkilileri, belediye temsilcililer, İl Müdürlüğü görevlileri gibi sektörün tüm ayaklarını temsilen katılımcılar hazır bulundu. Panelin amacının ise; sorunları dile getirmekle birlikte, ortak bir dil kurularak çözüm geliştirmek hedefinde olduğu açıklandı.

OKASDER Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Verim, panel açılışında bir konuşma yaparak panel ile ilgili şunları söyledi: “Sektör olarak elbette bir takım sorunlarımız var. Bizler sorunların farkındaysak, çözüm bulabileceğimiz muhataplarımız ve paydaşlarımızla bir masanın etrafında toplanabiliyorsak, sorunları aşmak yolunda en etkin adımı atmışızdır”.

Verim: “Panel; birlikte çalışma ve üretme kültürünün geliştirilmesi açısından çok önemli”

Verim panele ilgi ve katılım ile ilgili olarak ise; “Etkinliğimizde A tipi muayene kuruluşları ve belediyelerin temsilcileri ile ortak çalışma sağlaması, bize oldukça iyi bir bilgi birikimi sağlıyor. Bu birikim ile panelin gerçekleştiriliyor olması enerjimizi verimli kullanmamızı sağlayacaktır. Aynı zamanda panel asansör gibi ortak mesleki alanda birlikte çalışma ve üretme kültürünün geliştirilmesi açısından çok önemli bir adım”, dedi. Verim OKASDER’in önümüzdeki dönem hedeflerini de; “ Biz OKASDER olarak 2019 yılında yoğun bir program ile başta bölge firmalarımız olmak üzere, ürünlerimizin uluslararası firmalarla rekabet edebilir kalitede olmasını sağlamak ve firmalarımızın kurumsal yapılarını iyileştirmek adına çalışmalar gerçekleştireceğiz.  Hem teknik hem de şirket içi işletme eğitimleriyle, dolu dolu geçecek bir 2019 yılı hedeflemekteyiz” sözleri ile dile getirdi.