Merih Asansör Ar-Ge Merkezi Belgesini Aldı

Ar-Ge faaliyetlerini 2007 yılından itibaren sürdüren Merih Asansör, Bakanlık standartlarındaki AR-Ge Merkezi çalışmalarını tamamlayarak, belgesini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan aldı.

19 Kasım 2019 günü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ankara’da düzenlediği bir törenle 735 firma daha Ar-Ge ve Tasarım Merkezi belgesi aldı. Bunlardan biri de Merih Asansör’dü. Merih Asansör Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik, Genel Müdür Ahmet Atik ve Genel Müdür Yardımcısı Emre Köroğlu törende yer aldı.

“Misyonumuz; sektöre yön verecek, yüksek katma değerli Ar-Ge projeleri yürütmek”

2019’un Eylül ayı itibariyle resmi olarak faaliyete geçen Ar-Ge Merkezi hakkındaki bilgileri Genel Müdür Yardımcısı Emre Köroğlu’ndan aldık.  Köroğlu; “Merih Asansör'ün organizasyon yapısında fiilen 2007 yılında oluşturulan Ar-Ge kadrosu, 2019'un Eylül ayı itibarıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak tescil edildi.  Makine mühendisliği, mekatronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, malzeme ve metalürji mühendisliği gibi farklı disiplinlerden toplam 20 kişilik bir ekibi bünyesinde bulunduran Merih Asansör Ar-Ge Merkezi, sektörün ihtiyaçlarına cevap veren birçok yenilikçi proje yürütmektedir.  Merih Asansör Ar-Ge Merkezi, son üç yıl içindeki faaliyetleri neticesinde, 4’ü tescillenen toplam 9 patent başvurusu, 3 faydalı model tescili, çeşitli dergilerde yayınlanmış 7 teknik makale ve uluslararası 1 sempozyum bildirisi gibi çıktılar elde edilmiştir. Bugüne kadar elde ettiği bu çıktıları, sektörün hizmetine ve bilgisine sunan Ar-Ge merkezimiz, yeni araştırma konuları ve inovatif ürün fikirleriyle sektöre yön verecek yüksek katma değerli Ar-Ge projeleri yürütme misyonuyla yoluna devam etmektedir.”  dedi