Limas Makina’dan Yeni Hız Regülatörü

Asansör hız regülatörü sistemlerinin imalatı ile sektöre hizmet veren Limas Makina, değişikliğe gittiği Ar-Ge ekibiyle birlikte yeni ürün hazırlığında son aşamaya geldi. Limas Makina Yetkilisi Betül Kara, iş ortaklarının yorumlarıyla geliştirilen ürünün ekonomik, pratik ve sağlam temeller üzerine dizayn edildiğini vurguladı. 

Haber Asansörü’ne konuşan Kara, EN 81/20, EN 81/1, (+A3) standartlarına uyumlu farklı ölçü ve hız alternatifleri ile üretime devam ettiklerinin altını çizdi. Kara, “Şu anda küçük aksamları da dâhil tüm ürünlerimiz CE, ISO 9001:2015 gibi, ulusal ve uluslararası birçok kalite belgesine sahip. Asansör hız regülatöründe güvenlik ve ürün kalitemizden ödün vermeden mevcuttaki ürün kalitemizi geliştiriyoruz ve yakın zamanda sektöre yeni bir regülatör ürün gurubumuzu sunmaya hazırlanıyoruz” dedi.

ALTERNATİFLERİNE GÖRE DAHA EKONOMİK

Piyasa koşullarını ve etkilerini göz önünde bulundurarak yeni üründe “ekonomik, pratik ve sağlam” olma koşullarını yaratmanın öncelik olarak belirlendiğini söyleyen Kara, “Hammadde içeriği ve sevkiyat hafifliği bakımından alternatiflerine göre daha ekonomik, kurulum ve montaj esnasında sadece bir usta tarafından takılabilecek kadar hafif ve pratik, aynı zamanda bir güvenlik ekipmanı olarak tüm denetimlerden geçmiş kaliteli bir ürün geliştirdik. Son hazırlıklar aşamasında olduğumuz yeni ürün grubumuzu Asansör İstanbul fuarında paylaşmayı planlıyoruz” diye konuştu.

“KALİTEDEN ÖDÜN VEREMEZDİK”

Üretim aşaması son hazırlıkların tüm hızıyla devam etiğine değinen Kara, “Maliyeti düşürerek, hâlihazırda beğenilen ve takdir edilen ürün gamımızın kalitesinden ödün verme riskini göze alamazdık” dedi.

SATIŞLARDA YÜZDE 50 ARTIŞ HEDEFLENİYOR

COVID-19 pandemisinin oluşturduğu sosyal ve ekonomik zorluklara işaret eden Kara, yeni yılda piyasaya sunacakları yeni ürün grupları ile birlikte bir önceki yıla oranla satışlarını yüzde 50 oranda artırmayı hedeflediklerine vurgu yaptı. 

İHRACATTA AVRUPA’YA YÖNELİM 

Limas Makina’nın ağırlıklı olarak Afrika ülkelerinde olan ihracat ağını korumaya devam edeceğini belirten Kara, “Gelecek yılda Avrupa ülkelerindeki ihracatımızı da artırmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçtiğimiz yılda yükselen döviz kuru ile birlikte ihracata ağırlık verilmesi, iç piyasada ciddi açık oluşturdu ve biz bu pazarda yeni iş birliklerimizin temelini atarak çok güzel geri dönüşlerini aldık. İhracat hedeflerimize ulaşmaya çalışırken, bizi var eden bu piyasayı da yarı yolda bırakmadan belirli bir sistematik oran ve plan çerçevesinde ailemize yeni iş ortakları katarak gelecek günlerde bir arada yürümeyi diliyoruz.”

PRATİK VE EKONOMİK ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ

Ar-Ge ekibinde yeni bir kadro ile yola devam ettiklerinin anlatan Kara, Limas Makina’nın vizyonunu tanımladı; “Sektör içerisindeki beklenti ve talepler doğrultusunda, sürekli gelişen ve değişen rekabet koşullarına ayak uydurarak ürünlerimizi ve sunulan hizmetlerimizi kalitemizden ödün vermeden, dinamik Ar-Ge ve Ür-Ge ekibimizle geliştirerek sektör ortaklarımıza pratik ve ekonomik çözümler sunmayı hedefliyoruz” dedi.

KAYNAKLARIMIZI İHTİYAÇLARA GÖRE YÖNETİYORUZ

Dinamik, yenilikçi ve gelişimci bir yaklaşım benimsediklerine işaret eden Kara, izledikleri bu strateji sayesinde ürünlerinde ve satış sonrası hizmetlerde müşterilerin memnuniyetlerini artırarak, hâlihazırda var olan sektör ailelerine yeni iş ortakları katmayı hedeflediklerini belirtti. 

Kara, şunları söyledi: 

“Bu yolda da şirket kaynaklarımızı, bugünün ve yarının gereksinimlerini karşılayacak şekilde yöneterek, kalitemizden ödün vermeden, güven ve samimiyet içerisinde iş ortaklarımızın taleplerine kulak veriyor ve onlarla birlikte hareket ediyoruz.

LİMAS’IN KURULUŞ HİKÂYESİ

Limas Makina’nın kuruluş sürecine ilişkin bilgi veren Kara, “Bu sektörde mazileri çok daha geçmişlere dayanan, sektörün iki farklı dalında emek vermiş ve tecrübe sahibi olmuş sevgili babam Lütfü Kara ve çok saygı duyduğum İsmail Baltacı ortaklığında, meslekî edinimlerini ve tecrübelerini aynı çatı altında buluşturma fikirleri ile birlikte 2015 yılında İstanbul’da kuruldu. İsmail Bey’in proje alanında geniş portföyü ve birikimi ile Lütfü Bey’in mekanik ve teknik fikirlerinin yoğrulmasıyla şirketimizin temelleri atılmış olup ismini de bu iki insanın isimlerinin baş harfinden almıştır” ifadelerini kullandı. 

BETÜL KARA KİMDİR? 

2014 yılı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gastronomi bölümü mezunu olan Betül Kara, eğitimine Malta’da yabancı dil eğitimi alarak devam etti. Ardından Marmara Üniversitesi’nde pazarlama ve satış alanında eğitim alarak iş hayatına atılan Kara, iki yıl boyunca havacılık sektöründe, üç yıl da ev dışı tüketim sektörünün medya kısmında yer alarak uluslararası organizasyonlarda B2B tarafında operasyon ve satış yöneticisi olarak görev aldı. Babası Lütfü Kara’nın vefatı üzerine asansör sektöründeki iş hayatının başlangıcını yaptı.