9’Uncu İran Sempozyumu’nda Türkiye’ye Büyük İlgi

SEKTÖR HABER

Haber: Yeliz Karakütük

“Metroplast Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akdemir Türk Asansör Sektörünü Anlattı”

Bu yıl dokuzuncu kez kapılarını açarak dünyanın pek çok yanından katılımcılarını ağırlayan Uluslararası İran Asansör ve Yürüyen Merdiven sempozyumunda bu sene Türkiye’ye büyük bir ilgi vardı. Kosha Koleji tarafından organize edilen sempozyum, 21 Şubat 2019’da Tahran’da gerçekleşirken sektörel konularda 19 sunum yapıldı.

İran’ın en büyük üreticilerinden Behran Lift’in ana sponsorluğunda gerçekleşen sempozyumda 17 firma da stand açtı. Türkiye’den Levent Akdemir (Metroplast), Süleyman Özcan (Liftinstituut Solutions) ve  Murat Camgöz (Fermator) de sunum yapan isimler arasındaydı. Türkiye’ye büyük ilginin olduğu sempozyumda İran’da yetkili bayisi olan ve uzun yıllardır önemli iş birlikleri içerisinde çalışan Metroplast Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akdemir sempozyum katılımları ile ilgili bilgiler aktardı.

Akdemir sempozyum sonrasında yaptığı açıklamada, İran ve Tahran ile dostluğumuz 17 yıl öncesine dayanıyor, dedi. İran’daki dostane işbirlikleri ile önemli projelere imza attıklarını bildiren Levent Akdemir; “Sempozyumda yaptığımız sunumda da gördük ki; asansör sektöründe Türkiye’nin yeri İran pazarında oldukça önemli. Bizle elimizden geldiğince sektörün Türkiye’de nasıl bir ivme ile ilerlediğini, hangi yollardan geçtiğini ve sektörel olarak kurduğumuz dernekler ve federasyon ile nasıl bir ilerleme kaydettiğimizi anlatmaya çalıştık” dedi. Levent Akdemir; sunumda İran’a bir model olması için Türkiye’de sivil toplum platformlarında asansör sektörünün gelişimi için neler yapıldığını anlattı. Aynı zamanda  Avrasya asansör fuarı hakkında bilgiler vererek herkesi bu fuara davet etti.

Rüstem Şeker / Levent Akdemir

Metroplast Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akdemir ile birlikte sempozyuma katılan Satın Alma Müdürü Rüstem Şeker’e katkıları için birer  plaket verildi. Şeker; sempozyum boyunca metroplast standına gösterilen ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.