Kayseri Asansör Akademisi, Açılış İçin Gün Sayıyor

 

 KAYSERİ ASANSÖR AKADEMİSİ, AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR

 

Türkiye ASFED (Türkiye Asansör Sanayicileri Federasyonu)’in üçüncü asansör akademisinin Kayseri’deki çalışmaları devam ederken açılış için de gün sayılmaya başlandı. 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında, Kayseri Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi’nde Asansör Dalı öğrencilerine hizmet vermeye başlayacak akademi, Ankara ve Eskişehir’in ardından Türkiye’deki en donanımlı üçüncü asansör akademisi olacak.

Kayseri Asansör Akademi’sinin açılışına katkı sağlamak için görüşmelerini sürdüren Türkiye ASFED Eğitim Komitesi, 25 Şubat 2020’de Kayseri’deki işbirlikçi kurumlarına ziyarette bulundu. Türkiye ASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik Başkanlığındaki heyet; öncelikle Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy’u ziyaret etti. Ziyarete; Kayseri Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (KAYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Naim Pedük ile birlikte Eğitim Komitesi üyeleri Nuri Kuzan, İbrahim Özçakır, Rasime Öztekin, Gülay Pala ve KAYSAD Üyeleri eşlik etti.

“Akademi, sadece Kayseri için değil çevresi iller için de büyük kazanç”

Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy’a, Kayseri’de kurulacak asansör akademisi hakkında bilgiler verildi. Akademinin sadece Kayseri’de değil çevre iller arasında da ilk olması açısından çok önemli olduğunun altı çizildi. Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri ve çevresi için eğitimli ara eleman konusunda büyük katkı sağlayacak bu mesleki eğitim projesi için Türkiye ASFED ve KAYSAD’a her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi.

Türkiye ASFED heyeti aynı gün, bir diğer işbirlikçi kuruluş olan Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi’yi de makamında ziyaret etti. Büyüksimitçi, akademinin yeni yetişecek öğrencilere olduğu kadar, mevcutta kalfa ve ustalık almak isteyen çalışan personele de katkısını çok önemsediklerini belirtti. Türkiye ASFED ve KAYSAD ekibine teşekkürlerini ileten Başkan Büyüksimitçi akademinin açılışındaki eksiklerin temini konusunda gerekli çalışmanın yapılacağını bildirdi.

Türkiye ASFED ve KAYSAD üyeleri, gerek Kayseri Sanayi Odası, gerekse Ticaret Odası yetkililerinden alınan tam destek ile akademideki incelemelerini tamamlamak üzere Kayseri Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi’nde okul yönetimi ve eğitmenler ile de önümüzdeki dönemin süreç yönetimi üzerine bir toplantı gerçekleştirdi.