Emo’da Eğtim Kurultayı İçin Hazırlıklar Başladı

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) 46. Olağan Genel Kurulu kararı doğrultusunda düzenlenecek Eğitim Kurultayı için ilk hazırlık toplantısı 16 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleştirdi. Toplantıda, kurultayın unvan sorunlarından, üniversite eğitim programlarının standartlaştırılmasına; sanayi-üniversite-oda ilişkilerinin yeniden yapılandırılmasından, meslek alanının düzenlenmesi ve denetlenmesine, uluslararası bilgi ve deneyime erişilmesine dek uzanan geniş bir yelpazede düzenlenmesine ilişkin öneri ve görüşler değerlendirildi.
 
 

EMO İstanbul Şubesi Alaettin Anahtarcı-Tülin Aydın Eğitim Merkezi`nde 16 Şubat 2019`da yapılan toplantıya, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İpek, Başkan Yardımcısı Mehmet Turgut, EMO Müdürü Cansel Aslan, EMO Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Samsun ve Trabzon şube temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

EMO İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı Kaya Ocakaçan toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Eğitim Kurultayı`nın nasıl kararlaştırıldığına değindikten sonra, EMO Yönetim Kurulu`nun bu kurultayı düzenleme görevini EEMKON 2019 içinde gerçekleştirmek kaydıyla İstanbul Şubesi`ne verdiğini belirtti. Katılımcılara teşekkür eden Ocakaçan, şubelerin yerellerinden başlayarak bir dizi yerel kurultay sonrasında olgunlaştırılacak olan Eğitim Kurultayı`nın üniversite eğitimi ve mesleki alanın düzenlenmesi için önemini vurguladı.

EĞTİMLER İÇİN YÖK İLE GÖRÜŞÜLDÜ

EMO Yönetim Kurulu Başkanı Gazi İpek de, mühendislik eğitiminin geleceği için büyük önem taşıyan bu kurultayın hazırlıkları öncesinde YÖK ile görüşme yaptıklarını, eğitim meselesine verdikleri önemi ifade ettiklerini ve YÖK`ten yeni mezunların düzenli olarak kayıtlarını almak istediklerini ilettiklerini söyledi. YÖK yetkililerinin bu talebi TMMOB olarak yapmalarını tavsiye ettiğini, bunun üzerine bir komisyon kurarak konuyu TMMOB Başkanlar Kurulu`na taşıdıklarını belirtti. Her 5 yılda 40-50 bin mühendisin mezun olduğunu aktaran İpek, mühendislik eğitimiyle ilgili sorunların ve alanın düzenlenmesinin önemine vurgu yaptı.

EĞTİM KURULTAYI İÇİN ÖNEMLİ BAŞLIKLAR BELİRLENDİ

Daha sonra söz alan şube temsilcileri ve akademisyenler, Eğitim Kurultayı içinde; unvan sorunlarından üniversite eğitim programlarının standartlaştırılmasına; sanayi-üniversite-oda ilişkilerinin yeniden yapılandırılmasından meslek alanının düzenlenmesine ve denetlenmesine;  ulusal standart ve normların gözden geçirilmesinden, uluslararası bilgi ve deneyime erişilmesine kadar birçok tema ve başlığa yer verilmesi konusunda öneri ve görüşlerini dile getirdiler.

Toplantı kapanışında söz alan Hakkı Kaya Ocakaçan, bu toplantıya katılan akademisyen ve Şube temsilcilerinin doğal Yürütme Kurulu üyesi sayılacaklarını, katılamayan Şubelerin de dahil edilerek Yürütme Kurulu`nun genişletilmesi gerektiğini belirtti.