Dokas’da Yönetim Değişikliği

 

DOKAS (Doğu Karadeniz Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği), 31 Ocak 2019’da, 9. Olağan Genel Kurul’unu gerçekleştirerek yönetim değişikliğine gitti. Trabzon’da düzenlenen toplantıya DOKAS’a üye 18 firmanın yetkilileri katıldı. Toplantıda yapılan seçim sonucunda Sancak Asansör’ün kurucusu Barış Sancak, uzun süredir DOKAS Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Zeki Şamlıoğlu’ndan görevi devraldı.

 

Seçim ardından Haber Asansörü dergisine açıklamalarda bulunan Sancak, sektördeki birlikteliği artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Can ve mal güvenliğine haiz asansör sektöründeki üyelerin müşterek menfaatlerini korumak, sektörün kayıt içerisine alınmasını sağlamak, haksız rekabeti önlemek gibi temel konularda çaba göstererek bu amaçlara yönelik önemli projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi. Sancak yaptığı açıklamada ayrıca;  “DOKAS çok eski ve köklü bir dernek. Biz yeni bir enerji ile derneğimizin kurumsal alt yapısını güçlendirerek, yurt içi ve yurt dışında temsil ve tanıtım çalışmalarını arttırmak istiyoruz. Aynı zamanda üyeler arası sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın sağlanması, sektörün ekonomik ve kültürel anlamda gelişerek kalkınması için çalışmalar gerçekleştirmek ve mesleki haklarımızın korunması amacı ile faaliyetlerimizi sürdürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

DOKAS’ın yeni Yönetim Kurulu Üyeleri, 12 Şubat 2020’de bir toplantı daha düzenleyerek önümüzdeki yılın faaliyet planları üzerine görüş alışverişinde bulundu. Yönetim, DOKAS logosu için de yeni bir çalışma yaptı.

DOKAS’ın Yönetim Kurulu Üyelerinde görev dağılımı ise şöyle oldu:

Yönetim Kurulu Başkanı, Barış Sancak

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Serdar Aydın

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Ahmet Yılmaz

Sayman , Turgay Değermenci

Genel Sekreter, Ümit Ali Yurdakul