Asfed'in Yeni Yönetimi Yol Haritasını Belirledi

15 Haziran 2019 günü Ankara’da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul ile ASFED (Asansör Sanayicileri Federasyonu)’in  2021 yılına kadar görevi üstlenen yeni yönetimi; ilk toplantısını Kurul günü, ikinci toplantısını ise 10 Temmuz 2019 günü ASFED toplantı salonunda gerçekleştirdi. İlk toplantıda yapılan görev paylaşımının ardından, ikinci toplantıda iki yıllık eylem planı ile birlikte çalışma yapısını belirleyecek yeni komiteler ve görev nitelikleri üzerinde duruldu.

YURTDIŞINDA DAHA AKTİF BİR POLİTİKA GELİŞTİRİLECEK

ASFED’e bağlı 16 derneğin ortak kararı ile tek listeden seçilen yeni Yönetim Kurulu, Yusuf Atik Başkanlığında Olağan Genel Kurul’un hemen ardından çalışmalara başlayarak her ay toplanma kararı aldı. ASFED’in kurulduğu günden bu güne, sektörel konularda göstermiş olduğu önemli çalışmalar değerlendirilerek, bunların üzerine eklenecek farklı projeler ile gündemde olan konuların gelişimini destekleyecek yeni bir eylem planı üzerine çalışılmaya başlandı. Buna göre; gelecek dönemde daha çok yurtdışı kaynaklı çalışmaların yapılması, gerek fuarlar gerekse üyelerin yurtdışı kaynakları konusunda doğru yönlendirilmesi ile ilgili bilgi akışı sağlanabilmesi hususu değerlendirildi.

 

SEKTÖR ÇALIŞANLARI ÇALIŞMA GRUPLARINA DAHİL EDİLECEK

Tüm derneklere komitelere katılım için davet gönderildi.

Toplantıda mevcut çalışma komitelerine yeni çalışma komitelerinin eklenmesi de görüşmeye açıldı. ASFED bünyesinde var olan Eğitim Komitesi ve Teknik Komitesi’nin başarılı işleri hakkında bilgi verilirken, bu komiteler gibi çalışacak yeni komite gruplarının oluşturulması ve 16 dernekten isteyen tüm üyelerin de bu çalışma gruplarında aktif rol almaya davet edilmesi görüşüldü. ASFED’in yeni çalışma gruplarında görev almak isteyen sektör çalışanları bağlı oldukları dernekler aracılığı ile ASFED’e isimlerini bildirerek Yönetim Kurulu ile beraber çalışabilecek. Buna göre sektör çalışanlarının dahil olabileceği yeni dönem çalışma komiteleri şöyle:

  • Dernekleri Geliştirme ve İşbirliği Komitesi
  • Eğitim Komitesi
  • Teknik Komite
  • Fuar ve Dış İlişkiler Komitesi
  • Finans Komitesi
  • Basın ve Halkla İlişkiler Komitesi

GÜÇLÜ BİRLİK İÇİN “TEK SES” VURGUSU

Toplantıda öne çıkan konulardan birisi de; sektördeki anlam ve kavram karmaşasına son vermek üzerine oldu.  Sorunların ortak bir dil çerçevesinde, üst makamlarca değerlendirilebilmesi ve çözümler aşamasında daha etkili kararlar alınabilmesi için “tek ses” vurgusu yapıldı. Her derneğin ayrı ayrı taleplerini dile getirmesi yerine, ortak meselelerde ortak hareket edilmesi ve bunun için de federasyon çatısı altında görüşlerin toparlanarak makamlara sunulması konusunda karar alındı. Konu hakkında, 16 derneğin yönetim kurullarına gönderilecek bilgilendirme ile  hassasiyet çağrısı yapılacak.

“ASANSÖR VE YÜRÜYEN MERDİVEN” OKULLARINA YENİLERİ KATILACAK

10 Temmuz 2019’da gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında; ASFED’in Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde açılan, Meslek Liselerindeki “Asansör ve Yürüyen Merdiven” bölümlerinin öğretmenlerinin eğitimleri ile ilgili önümüzdeki günlerde yoğun bir gündem olduğuna dair bilgilendirme yapıldı. Protokol kapsamında Federasyon bünyesinde oluşturulacak bir eğitmen kadrosu tarafından; Ankara, Kayseri, Eskişehir ve Kayseri’deki okulların öğretmenlerine teknik konularda eğitimler verilecek. Ayrıca Ankara, Kayseri ve Eskişehir’deki başarılı örneklerin ardından Gaziantep’den de asansör bölümü konusunda yoğun bir talep geldiği, konu üzerine girişimlerin başladığı açıklandı.