Asfed Akademileri İçin Eğitimler Tamamlandı

ASFED (Asansör Sanayicileri Federasyonu) ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol doğrultusunda açılan akademilerde, asansör sistemleri dalı üzerine çalışmalar devam ediyor. ASFED’in ilkini 2018 Öğretim yılında açtığı okulun ardından Eskişehir ve Kayseri’deki asansör akademilerinin de çalışmaları hızlandı.

 “Asansör Montaj ve Bakım Teknikleri” Eğitimi

 Milli Eğitim ile yapılan protokol doğrultusunda, ASFED Akademilerinde  eğitim verecek öğretmenlerin alana yönelik bilgilerinin arttırılması amaçlı eğitimlerinin ASFED tarafından verilmesi planlanmıştı. Bu doğrultuda 14 Ekim-18 Ekim 2019 tarihlerinde, Ankara’da Merih Asansör Akademisi’nde “Eğitimcinin Eğitimi” başlıklı beş günlük bir seminer verildi. “Asansör Montaj ve Bakım Teknikleri” başlığında toplanan 30 saatlik eğitim, dört gün teori bir gün uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Eğitimleri ASFED adına hazırlayan ve sunan ise; ASFED Yönetim Kurulu Üyesi ve Makina Mühendisi İbrahim Özçakır oldu. Özçakır, beş günlük eğitim sürecini şöyle değerlendirdi; “Federasyonumuzun yapmış olduğu protokolün gereği olarak, açtığımız akademilerin eğiticilerine, alana yönelik bir kurs düzenledik. Okullarımızda mevcutta eğitim veren hocalarımızın hepsi ağırlıklı olarak elektrik bölümü eğitmenleri olduğu için, biz kursumuz aracılığıyla işin biraz daha mekanik kısmına yönelmek istedik. Kursumuzun dört gününü Yenimahalle Şehit Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaptık. Son gününü de imalat sahasında uygulamalı bir eğitim verebilmek adına Merih Asansör’de gerçekleştirdik. Burada kabin ve kapı montajı ile ilgili uygulamalı bir dersin ardından hem görsel hem de teknik bir gezi ile eğitimimizi tamamladık.”

 AMAÇ; ASANSÖR ALANINDA EN İYİ EĞİTİMİ VEREBİLMEK

Özçakır kursun amacının asansör montajında en iyi eğitimi verebilmek olduğunun da altını çizdi;  “Eğitim boyunca en çok üzerinde durduğumuz şeylerden birisi de, sahada çocukların karşılaşabilecekleri problemler oldu. Eğitimcinin eğitimi ile en büyük amacımız asansör alanında en iyi eğitimi verebilmek. Faydalı geçtiğini umut ediyorum. Hocalarımızda oldukça memnun ayrıldı. Sadece bir haftalık eğitim sürenin kısa olduğunu belirttiler. Herhalde bundan sonraki protokolde ve ilerleyen dönemlerde süre konusunu yeniden değerlendirerek daha verimli çalışmalar yapacağımızı düşünüyorum” dedi.

Ankara, Eskişehir ve Kayseri’den gelen 13 öğretmen, beş günün sonunda yapılan sınav ile eğitimlerini başarı ile tamamladılar.

 

 

Öğretmenlerimizin sertifikaları ise ASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik tarafından kendilerine takdim edildi.