Asansörcüler Grubu Platformu 7 Bölgede Eğitimlere Başladı

2011 yılından itibaren sektörel konularda farkındalık yaratmak ve paydaşlar arası iletişimi sağlamak amacıyla bir sosyal medya hesabı olarak kurulan Asansörcüler Grubu, bugün 20 bini aşan takipçisiyle büyük bir platform haline geldi. Platform, 2 Şubat 2019’da İstanbul’dan başlayan bir eğitim programı ile “Türkiye’de 7 bölgede 7 Program” sloganı ile sektörel eğitimlere başlayarak “Güncel Asansör Mevzuatı” hakkında bilgi verdi.

Asansörcüler Grubu Platformu tarafından organize edilen eğitimlerden ilki İstanbul’da Ataşehir Kent Konseyi’nde gerçekleşirken, programın sponsorluğunu Metroplast Asansör adına Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akdemir üstlendi.

Eğitime destek verenler arasında İstanbul Sanayi İl Müdürlüğü, Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Kent Konseyi de yer aldı. 150’ye yakın katılımcı ile oldukça verimli geçen “Güncel Asansör Mevzuatı Eğitim Semineri”ni ise Royalcert Operasyon Müdürü ve Elektrik Elektronik Mühendisi Muzaffer Yaşar verdi.

Program sonrası bir basın bildirisi yayımlayan Asansörcüler Grubu Platformu Yöneticisi ve Sentor Lift Genel Müdürü Turgay Kuluğ, sosyal medyada çok sayıda takipçisi olan grup için şunları söyledi; “Öyle ki Edirne’den Ardahan’a, imalatçıların tümünü, montaj ve bakım firmalarımızı, Sanayi Bakanlığını, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nu, A Tipi Muayene Kuruluşlarını ve çalışanlarını, Taşeron hizmeti veren ustalarımızı, İlgili meslek okullarında eğitim gören öğrencilerimizi ve bu okullarda eğitim veren öğretmenlerimizi, Sanayi İl Müdürlüklerini, Ticaret ve Sanayi Odalarını, Belgelendirme Kuruluşlarını da içinde barındıran kocaman bir yapıdan bahsediyoruz”.

“Türkiye’de 7 Bölgede 7 Program” Sloganı ile Eğitimlere Devam Edilecek

Kuluğ düzenlenen eğitim programı ve hedefleri ile ilgili ise; “Grup olarak sosyal sorumluluk gerektiren bir çok projeyi hayata geçirmiş ve tüm bunları yaparken mutlak başarı elde etmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Değişen teknolojik gelişmelere bakılırsa bence eğitim hepimiz için çok büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle Türkiye’de 7 bölgede 7 program sloganı ile yola çıktık. İşte bunlardan ilkini de İstanbul’da 2 Şubat 2019 tarihinde ücretsiz “Güncel Asansör Mevzuatı Eğitim Semineri’’ vererek gerçekleştirdik. Çok faydalı geçtiği yönünde güzel tepkiler aldığım ve yüksek katılım oranıyla tamamladığımız programımız umarım Türkiye’de diğer bölgelerde de aynı oranda karşılık bulur”, şeklinde konuştu.

“Oyunda kalmak için yerli asansör firmalarının birleşmesi şart”

Asansör ve yürüyen merdiven sanayinin yerli üreticilerine birleşme ve birlik olma çağrısı da yapan Turgay Kuluğ, birleşmenin hayatta kalmak için şart olduğuna değindi. Konu ile ilgili Kuluğ; “Tüm bunların yanı sıra sempozyumda da vurguladığım çok önemli bir çağrıyı buradan bir kez daha yinelemek istiyorum. Standartlar ve yönetmelikler sektörümüzde hızla değişim gösteriyorken Türk Asansör Sektörüne düşen çok önemli bir ödev var. İmalatçı ve montaj firmaları bir araya gelip bir kooperatif yapısı oluşturarak birleşmez ise yerli ve yabancı pazarda oyun içinde kalmaları imkansız hale gelecektir. Bu konu bizce çok önemlidir. Kendi ürünlerini kendi içinde üreten, marka değeri yüksek asansörleri son kullanıcıya ulaştırmayı hedefleyen oluşumlar ülkemizde ihtiyaç olmaktan çıkmış adeta mecburiyet haline gelmiştir”, dedi.