Arkel’den  Yeni Ürünü İçin İlgi Çekici Sunum

Bu sene 16. sı düzenlenen Uluslararası Asansör İstanbul Fuarı’ndan notlarımıza ilginç sunumlar da yansıdı. Fuardaki en ilginç ve keyifli sunumu ise ARKEL Elektronik tarafından yapılan, ARCUBE monoblok kontrol ünitesi tanıtımı oldu. 21 Mart 2019 günü, bando eşliğindeki keyifli bir geri sayım ile hazırlanan sunum,  uzun süre akıllarda kalacak.

ARKEL’in ilgi çekici sunumun ardından ARKEL CEO’su Cenk Saylan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Küçükçalık Arcube kontrol ünitesinin ön plana çıkan yeni teknolojisini anlattı. EN 81/20 ‘ye uyumlu, kusursuz motor sürüşü, sessiz çalışması, kurtarma fonksiyonu ve estetik tasarımı ile ön plana çıkan ARCUBE kontrol panel sisteminde yeni bir dönem başlatıyor.

DÜŞÜK MALİYET VE YÜKSEK PERFORMANS

Arkel Elektrik Elektronik, İstanbul Asansör Fuarı’nda yeni ürünü monoblok asansör kontrol ünitesi Arcube’ün tanıtımını yaptı. Kompakt dizaynı, STO fonksiyonlu kontaktörsüz tasarımı ve çok daha az yer kaplayan eşsiz yapısı ile yeni Arcube, Arkel’ in bugüne kadar geliştirmiş olduğu yeni nesil monoblok control ünitesi olarak ön plana çıkıyor. Tanıtımda açılış konuşmasını yapan Arkel Elektrik Elektronik Ceo’su Cenk Ceylan, “Yıllardır güçlü AR-GE si, tamamen özgün tasarım ve imalatıyla şirketimiz, geliştirdiği ürün ve sistemlerde her daim asansör sektörünün ihtiyaçlarını, beklentilerini, geri bildirimlerini dinleyerek ve buradan aldığı bilgilerle hep daha iyi, daha performanslı ve daha yenilikçi ürünleri ve sistemleri hayata geçirmiştir.” dedi.

Yoğun katılımın gerçekleştiği lansman sırasında Arcube hakkında teknik sunum yapan Arkel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Melih Küçükçalık, "Arcube, asansör sektörünün istediği, ihtiyaç duyduğu düşük maliyet ve yüksek performans beklentilerini karşılamak üzere tasarlandı. Artık makine dairesiz asansörler yavaş yavaş bütün dünyada tercih ediliyor. Amacımız asansörlerin kullandıkları panoları bir şekilde hafifletmek, ufaltmak ve her parçayı bir kutu içinde toplayıp bunu piyasa verebilmek’’ diye konuştu.

KONTROL PANEL SİSTEMİNDE YENİ BİR DÖNEM

Arkel’in yeni monoblok asansör kontrol ünitesi Arcube; VVVF Sürücü, Kontrol kartı, Kurtarma fonksiyonu ve elektrik şalt malzemeleri özellikleri ile ön plana çıkıyor. Modern tasarımı ve sahip olduğu özellikleriyle inovatif bir ürün olarak genel özellikleri ise şöyle:  

 

EN 81-20 uyumlu

16 durağa kadar destekleme

1,75 m/s maksimum kabin hızı

4 kW, 5,5 kW, 7,5 kW, 11 kW ile 4 farklı güç seçeneği

Kabinde ve kuyuda seri ya da paralel tesisat kullanabilme

Senkron ve Asenkron makine ile çalışabilme özelliği

Kusursuz motor sürüşü ve direkt duruş fonksiyonu