76 İlde Asansör Bilgilendirme Toplantıları Düzenlendi

6 Nisan 2019 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği asansörlerde güvenlik önlemlerini arttırırken pek çok yeni uygulamayı da beraberinde getirerek, uygulamaya almıştı. Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürlüğü konu ile ilgili geniş kapsamlı bilgilendirme toplantıları düzenledi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre; “Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürlüğünce hazırlanan 2019 yılı PGD stratejisi kapsamında; asansör paydaşlarına yönelik 76 ilde gerçekleştirilen toplantılara toplam 2 bin 230 kişi” katılım sağladı. Mayıs ve Haziran ayları içerisinde Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri ve TSE İl Temsilciliklerinin organizasyonunda gerçekleştirilen toplantılara bin 408 asansör firma temsilcisi katıldığı da verilen bilgiler arasında.

Gerçekleştirilen toplantılarda asansör montaj firmalarının ve yetkili servislerin bilinçlendirilmesi, farkındalık seviyelerinin arttırılması amaçlanarak, konusunda yetkin isimlerin sunumları ile önemli bilgi paylaşımları yapılmıştır. Aynı zamanda Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği kapsamında düzenlenmiş olan ve asansör firmaları tarafından karşılanması gereken satış sonrası hizmetler ile Bakanlık tarafından denetimi gerçekleştirilecek hususlara ilişkin asansör bakım ve montaj firmalarına çeşitli bilgiler de  verilmiştir. Sanayi ve Verimlilik Genel Müdürlüğü’nin yeni dönem PGD stratejisi doğrultusunda yer alan gözetim faaliyetleri kapsamında yapılan bilgilendirmeler, sektörde karşılaşılan sorunların çözülmesine ve ortak paydada buluşulması konusuna katkı sağlaması bekleniyor.