Ertelenen Asansör Etkinlikleri Ve Fuarları

ERTELENEN ASANSÖR ETKİNLİKLERİ VE FUARLARI

Yeni Koronavirüs (Covid 19), pek çok sektörde ulusal ve uluslararası boyutta düzenlenen fuar, organizasyon, toplantı, seminer gibi etkinliklerin ertelenmesine ya da iptaline de sebep oldu. Asansör sektöründe de, önlemler kapsamında yaz sonuna kadar yapılması planlanan pek çok etkinlikle ilgili arka arkaya erteleme ve iptal haberleri de gelmeye başladı. Çift ve tek yıllara göre yapılan pek çok etkinliğin virüs salgını nedeniyle 2021’de yapılacak olması, 2021 yılının bir fuarlar yılı olacağını da gösteriyor.

 

  • EXPO ELEVADOR / BREZİLYA

Brezilya’nın Sao Paulo kentinde düzenlenen Expo Elevador, bu sene yapılması planlanan etkinliğini bir sonraki seneye taşıdı. Buna göre; EXPO ELEVADOR 1-3 Mart 2021 tarihleri gerçekleştirilecek.

  • IAEE ELEVCON /PRAG

Uluslararası Asansör Mühendisleri Derneği (IAEE), Elevcon 2020’yi, 2021’e erteledi. Buna göre etkinlik ELEVCON 2021 olarak yine Prag’da düzenlenecek.

  • WEE EXPO / ÇİN

Her yıl mayıs ayında Çin’in Şangay şehrinde gerçekleşen WEE EXPO, bu sene yapılacak fuarını 18-21 Ağustos 2020 tarihine ertelediğini duyurdu.

  • CTBUH / SİNGAPUR

Mayıs ayında yapılması planlanan, Yüksek Binalar ve Kentsel Yaşam Alanı Konseyi (CTBUH) 2020 Yüksek + Kentsel Yenilik konferansını 19-23 Ekim tarihlerinde Singapur’da yapacağını duyurdu. CTBUH Konferansı sırasında düzenlenecek “Bölgesel Şehir Programı” da Kuala Lumpur’da olacak.

  • LİFT EXPO / İTALYA

Mayıs ayında İtalya Milan’da yapılması planlanan Lift Expo İtalya’nın 30 Eylül-3 Ekim 2020 tarihlerine ertelendiğini duyuruldu.  

 

TÜRKİYE ETKİNLİKLERİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

Türkiye’de bu sene Ekim ayında yapılması planlanan üç önemli asansör fuar ve sempozyum organizasyonu bulunuyor. Bunlardan ilk ikisi Asansör Sempozyumu ile eş zamanlı olarak 15-17 Ekim 2020 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek olan İNELEX İNELEX 2020 iken, üçüncüsü 21-24 Ekim 2020 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek olan 5. Uluslararası Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayi Teknolojileri Fuarı olacak. İki fuar yetkilileri ve Asansör Sempozyumunun düzenleyici kurumları ile yapılan görüşmelere göre şimdilik bu organizasyonların iptali ya da ertelenmesi gibi bir durum söz konusu değil. Türkiye’de düzenlenecek üç uluslararası programın da düzenlenen zaman ve mekanda yapılması planlanıyor.