Ayskad, Dünya Kadınlar Gününü Öğrencilerle Paylaştı

 

AYSKAD, DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI

AYSKAD (Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayi İş Kadınları Derneği), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında asansör sistemleri dalında eğitim alan kız öğrencilerle üyelerini bir araya getiren bir kahvaltı organize etti. Kahvaltıya ise TASİAD (Tüm Asansör ve Sanayici İş İnsanları Derneği) sponsor oldu. Öğrencilerin asansör sektörünü daha yakından tanımaları için sektörün farklı katmanlarında çalışan ve kendilerine rol model alabilecekleri iş kadınlarıyla tanışmalarını sağlayan toplantıya; Aydın, Bursa, Erzurum, İzmir, Konya ve İstanbul'dan üyeler yoğun katılım sağladı.

“Mesleki eğitimli gençlere sektörün her kademesinde ihtiyaç var”

Katılımcıların kendilerini tanıtmalarıyla başlayan toplantıda konuşma yapan AYSKAD Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Bulut, Türkiye’nin yeni dünya düzenine ayak uydurabilmesi için kadınların toplumsal hayatın her alanında aktif olarak yer almaları gerektiğini vurgulayarak; "Bu durum mesleklerde cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldıran en önemli etkendir" dedi. Asansör sektöründe kadın iş gücünün yadsınamayacak kadar çok olduğu ve mesleki eğitimli gençlere sektörün her kademesinde ihtiyaç duyulduğunu anlatan AYSKAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Demirkaplan ise; özellikle öğrencilerin sahada staj yapmaları için sektör firmalarıyla irtibat halinde olduklarını ve 2019-2020 eğitim döneminde 42 öğrencinin bölümlerine uygun staj yapmalarını sağladıklarını belirtti.

Toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın temsilcisi Meltem Büger, asansör sektörünün gelişimi için mesleki eğitime çok önem verdiklerini, MEB ile imzalanan protokolle nitelikli ve kapsayıcı mesleki eğitim modelini Türkiye geneline yaymayı hedeflediklerini ifade etti. 3 yıllık protokol kapsamında toplam 12 okula hizmet götürüleceğini belirten Büger, Aydın Mimar Sinan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi için çalışmalara başlandığını, sırasıyla Malatya Şehit Gökhan Ertan ve Bursa Ovaakça Şarık Tara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bu yıl çalışma kapsamına alındığını belirtti

 

“Bu sayıyı önümüzdeki yıl iki katına çıkartmayı hedefliyoruz”

AYSKAD Üye İlişkileri Komisyonu Başkanı Gönül Kaya, AYSKAD’ ın sektörde kadın istihdamını güçlendirme çalışmaları kapsamında bu yıl 14 kız öğrenciye burs verdiğini, okulların kariyer günlerinde yapacakları tanıtımlarla bu sayıyı önümüzdeki yıl iki katına çıkartmayı hedeflediklerini belirtti.  

“AYSKAD Asansör Sektörüne Sarı Baretli Kızlar Yetiştiriyor” sloganıyla yapılan toplantıya katılan asansör sistemleri dalı 11.ve 12. sınıf öğrencileri, AYSKAD’ ın yapmış olduğu çalışmaları ilgiyle takip ettiklerini, sektörün öncü kadınlarıyla bir arada olmanın kendilerine özgüven sağladığını ve 8 Mart Kadınlar Günü özelinde güzel bir gün geçirdiklerini ifade ettiler.