“Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul” 42. Kez İnşaat Sektörünü Buluşturdu

Türkiye’nin ve bölgenin inşaat sektöründeki en önemli fuarlarından olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul 2019 bu sene, 12 ülkeden 553 katılımcıyı ve 30’dan fazla etkinlik kapsamında 90’ı aşkın uzman konuşmacıyı ağırladı. 18-22 Haziran 2019 tarihlerinde 42. kez kapılarını açan Yapı Fuarı; toplamda 68 bin 738 ziyaretçi ağırladı.

Fuar aynı zamanda, Cezayir, Azerbaycan, Gürcistan, Almanya, Irak, Fas, Filistin, Suudi Arabistan, Tunus, Birleşik Arap Emirlikleri, Nijerya ve Hindistan’ın da dahil olduğu birçok ülkeden 240 yabancı alıcıyı misafir etti. Katılıcımlar, alıcılar ve ziyaretçiler ITE Connect uygulaması sayesinde fuar öncesinde toplantılarını ayarlayarak, fuar esnasında 1.200’den fazla B2B toplantı gerçekleştirdiler.

Sektördeki bilgi akışını geliştirerek yeni iş fırsatları yaratmayı amaçlayan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kapsamında, 5 gün boyunca 5 farklı temada birçok panel, seminer ve interaktif etkinlikler gerçekleşti. Bu yılın uzman konuşmacılarından biri olan ve Yapı Arena’da “Su Kentleri” adlı konuşmasında insan ve çevre etkileşimi gibi konulara değinen NLÉ’nin kurucusu Kunle Adeyemi “İnsanlığın çevre ile ilişkisi mega kentlerde ve büyük topluluklarda paralel şekilde artıyor. Kentleşme, iklim değişiklikleri ve farklılık gösteren büyük kent sorunları ile başa çıkmak gerekiyor. Dijital teknolojiler, mimari süreçler ve üretimde, değer kattıkları ve çözümlere destek oldukları derecede önemli bir rol oynuyor” dedi. 

“İnşaat sektöründe turizm tesislerinin yenilenmesi yeni bir pazar alternatifi”

Fuarın ilk günü gerçekleştirilen Yatırım Odağı Forumu “Turizm ve İnşaat” oturumunda Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayiciler Derneği Başkanı Ferdi Erdoğan, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, Türkiye Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Deniz Aksoy ve Türk Eximbank Pazarlama Daire Başkanı Gülpervin Curaoğlu’nun katılımları ile sektörün geçirdiği yılın malzeme, inşaat, ekonomi ve planlama perspektifleri ele alındı. Ayrıca oturumda turizm sektörüne yönelik önemli bir iş birliği duyurusu yapıldı. İş birliği kapsamında Türkiye İMSAD üyeleri, yenilenecek turizm tesislerinde güvenli, sağlıklı, çevre dostu ve enerji verimli ürünlerin kullanılmasını sağlamak amacıyla, turizm yatırımcılarını temsil eden TTYD üyeleri ile bir araya gelerek sektörün yenilenme ihtiyaçlarını masaya yatırdı.

“Birçok turizm bölgesinde çok hızlı bir şekilde yenilenmeye ihtiyaç var”

İş birliği hakkında görüşlerini paylaşan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi  Erdoğan, “İnşaat sektörünün içinde bulunduğu mevcut durumun iyileştirilmesi için kentsel dönüşüm ile yenileme pazarının birbirinden ayrıştırılması gerekiyor. Günümüzde turizm tesisleri ve oteller ciddi enerji tüketimiyle faaliyet gösteriyor. Türkiye’deki turizm tesislerinin ve otellerin bir bölümü artık eskimiş hem  dekoratif hem de enerji kullanımı anlamında ekonomik ömrünü tamamlamış durumda. Birçok turizm bölgesinde çok hızlı bir şekilde yenilenmeye ihtiyaç var. Bu yıl ciddi bir yenileme hamlesi hedefleniyor. Bu yenilemeler yapılırken enerji verimli, işlevsel ve çevre dostu inovatif ürünlerin kullanılması için turizm yatırımcılarını temsil eden TTYD ile iş birliği için harekete geçtik” dedi.

ALIM HEYETİ PROGRAMLARI 240’IN ÜZERİNDE ALICIYI AĞIRLADI

Fuar her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlenen VIP Yurt Dışı Heyeti programları kapsamında Azerbaycan, Gürcistan, Almanya, İran, Filistin, Katar, BAE, Cezayir, Birleşik Krallık, Hollanda,

Suudi Arabistan, Fransa, İspanya, Hindistan gibi ülkelerden 240’ın üzerinde yabancı alıcıyı ağırladı. Geçen yıl ilk kez uygulanan ITE Connect Eşleştirme Programı (Matchmaking Sistemi) ile bu yıl da tüm katılımcılar ve alıcılar ücretsiz olarak akıllı telefon ve internet uygulaması üzerinden hızlı ve etkili bir şekilde iletişim kurarak, doğru müşteri ve tedarikçilerle ilişki ağlarını genişletme fırsatı verdi.