Türkiye Asfed Sektörel İncelemelere Başladı

Türkiye Asansör Sanayicileri Federasyonu (Türkiye ASFED), Türkiye’nin 7 bölgesinde yer alan 17 üye derneği için bir dizi ziyaret başlattı. Bunlardan ilki Eylül 2020’de Kayseri Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (KAYSAD)’nde gerçekleştirilirken, 27-30 Ekim 2020 tarihleri arasında Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki Mersin, Adana, Hatay, Gaziantep, Maraş, Şanlıurfa ve Diyarbakır şehirlerindeki, temsilciler ile firmalara ziyaretlerde bulunuldu. Yaşanan pandemi dönemi ile sektörde oluşan sıkıntılar ve beklentiler yerinde incelemeler ile bizzat sektör temsilcilerinden edinilen bilgiler çerçevesinde değerlendirildi.

7 Şehirde Sektörel İncelemelerde Bulunuldu

Türkiye ASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik ve beraberindeki heyet, 27-30 Ekim 2020 tarihlerinde 7 şehirde yer alan asansör ve yürüyen merdiven dernekleri yöneticileri ve sektör paydaşları toplantılar düzenledi. Toplantılara; Mersin’de MASDER (Mersin Asansör Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu, Adana’da ADASİAD (Adana Asansör Sanayicileri ve İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu, Hatay’da HATASDER (Hatay Asansörcüler Derneği) Yönetimi Kurulu, Gaziantep’de GAYSAD (Gaziantep Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu ve Diyarbakır’da GÜNAYSAD (Güneydoğu Anadolu Asansörcüler Derneği) Yönetim Kurulu‘nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Dernek yönetimleri dışında çok sayıda sektör firması temsilcilerinin de katıldığı toplantılarda, sektöre yeni kazandırılan fabrikalar da gezildi. Pandemi ile birlikte daha çok kendi kabuğuna çekilen sektör firmaları bu toplantılar ile birlikte hem moral buldu, hem de beklenti ve taleplerini doğrudan Türkiye ASFED Yönetim Kurulu Yönetimi ile paylaştı.

HATASDER Yönetim Kurulu Yeni Dönemi Anlattı

HATASDER (Hatay Asansörcüler Derneği) Yönetimi Kurulu, Türkiye ASFED Yönetim Kurulu ziyareti için soru ve cevap şeklinde bir toplantı düzenledi. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarının ihmal edilmediği toplantıda, HATASDER’de yapılan son seçimi ile atanan yönetim kurulu üyeleri, Hatay’daki yeni dönemi paylaştı.

HATASDER’in yeni yönetim Kurulu Başkanı’nın ise Ali Aytaç Daplan olduğu bildirildi.

Türkiye ASFED’in Yeni Akademisi İçin Çalışmalar Gaziantep’de Başlıyor

Güneydoğu Anadolu toplantıları içerisinde Gaziantep’de yapılan incelemeler ayrıca önem taşıyordu. Son yönetim kurulu toplantısı ile Türkiye ASFED’in asansör akademilerinin dördüncüsünün, uzun süredir bu konuda çalışma yapılması planlanan Gaziantep’de olması yönünde karar alınmıştı. Bu karar ile akademinin yapılacağı okul ise; Abdülhamithan Teknik ve Meslek Lisesi olarak belirlendi. Gaziantep toplantıları kapsamında okula yapılan ziyarette, okul yönetimi ile de bir görüşme gerçekleştirildi. Okul Müdürü Hülya Özbey, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirirken, akademinin kurulacağı yer konusunda çalışmalara başlandığı bilgisini verdi.

Güneydoğu Bölgesinde Yeni yatırımlar Öne Çıkıyor

Maraş, Diyarbakır ve Şanlıurfa ziyaretlerinde Diyarbakır bölge temsilcisi olan GÜNAYSAD (Güneydoğu Anadolu Asansörcüler Derneği) Yönetim Kurulu ev sahipliği yaptı. Maraş, Diyarbakır ve Şanlıurfa ziyaretlerinde, pandemi döneminde bölgede yapılan yeni yatırımlar öne çıktı. Maraş’ta yeni yerine geçen Maraş Asansör, Diyarbakır’da yeni fabrikasını kurarak bölgeye büyük katkı sunan DECOSAN ve Şanlıurfa’da fabrikasını büyüterek yatırımı arttıran Elit Asansör ziyaret edildi. Diyarbakır derneğinin bölgedeki üye firmalarına bu anlamda destek verdiği ve birlik çalışmalarını arttırdığı bilgisi de verildi.