Tse Ve Asfed Sektördeki Sorunların Çözümü İçin Birlikte Hareket Edecek

ASFED (Asansör Sanayicileri Federasyonu) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik Başkanlığındaki bir heyet, TSE (Türk Standardları Enstitüsü) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’i ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. TSE Başkanı Şahin’in makamında gerçekleşen bir toplantı ile sektörel sorunların çözümü için bir yol haritası da çizildi.
25 Mayıs 2018’de TSE’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilen Prof. Dr. Adem Şahin ile birlikte TSE’de başlayan yeni dönem, çözüm odaklı bir vizyon ile yol almaya başladı.  Bu dönem ile birlikte; asansör sektörünün tüm paydaşları için oldukça önemli olan standartların belirlenmesi, düzenlenmesi ve denetlenmesi ile ilgili yetkili Kurum olan TSE ile 13 asansör derneğinin üye olduğu sektörün en büyük yapılanması ASFED arasında iş birliği çalışmaları için adım atıldı. TSE de asansörden sorumlu birimlerin yetkili isimlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, ASFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdurrahman Aksöz ve ANASDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demirbağ da yer alarak mevzuata ilişkin yapılabilecek çalışmalar hakkında görüşlerini bildirdiler. 

“ASANSÖR SANAYİ hiç kimsenin göz ardı edemeyeceği önemli bir sektördür”

TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’in oldukça yapıcı açıklamalar ve sıcak ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Şahin, sektörle ilgili önemli tespitlerde de bulundu.  Şahin; “Sektörel sorunları doğrudan muhataplarından dinlenmesini, kurumsal duruşların belirlenmesi açısından son derece önemli görüyorum. Sizler işin bir tarafındasınız, bizler işin bir tarafındayız. Durduğumuz taraflar itibariyle içinde bulunduğumuz durumu iyi anlatmamız gerekiyor. Asansör Türkiye’de son derece yaygın olan insanların her şeyine aşina oldukları bir araç ve başlı başına büyük bir sektör. Bir çok bileşenin bir araya gelmesi ile bir kalite ortaya çıkıyor, insan sağlığı ve can güvenliği ile de doğrudan ilgili. Dolayısıyla sürekli bir denetim, sürekli bir gözetim altında tutulması icap ediyor. Asansör hiç kimsenin göz ardı edemeyeceği önemli bir sektördür.” şeklinde konuştu.

ORTAK BİR DİL İLE ÇÖZÜM YOLLARI ARANACAK 

TSE Başkanı Şahin; sektörün TSE’den kaynaklı ve çözüme ulaştırılabilecek tüm sorunlarını dinlemeye ve çözmeye açık olduklarını belirtti. Bu konuda sektörün de TSE’ye konu ile ilgili destek vermesinin gerektiğini; “Herkes üzerine düşen görevi yapmalı” sözleri ile açıklayan Şahin; “İlerleyen süreçte sizden gelecek yazılı taleplerle birlikte kuracağınız bir teknik komite ile bizim burada TSE içindeki teknik komitemizi bir araya getirerek konu ile ilgili çalışma sahası oluşturabiliriz.” şeklinde bir yol haritası çizdi.  TSE Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ile ASFED Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik’in ortak paydada buluştuğu bu yol haritası ile sektörde, TSE kanadında çözüme ulaştırılabilecek konular ASFED bünyesinde oluşturulacak bir teknik komite ile çalışmaya başlanarak, ortak bir dil ile çözüm yolları aranacak.

Şahin: “Asansör üretimi Türkiye için önemlidir”

TSE Başkanı Adem Şahin asansör sektörünün Türkiye için önemine değinirken; “Asansör dışardan baktığınız zaman tek bir üründür. Ama kabini ayrı bir kalemdir, rayı, kontrol paneli, butonu ayrı bir kalemdir...  Asansör üretimi Türkiye için önemlidir. Şimdi bunu bir standarda bağlamaya çalıştığınız zaman bir takım yapısal problemleri de vardır. Bunun için öncelikle bizim aynı dili konuşmamız ve ortak bir paydada buluşabiliyor olmamız lazım” dedi.   ASFED Başkanı Yusuf Atik ise; yapıcı ve çözüm odaklı bu karşılama için TSE Başkanı’na teşekkürlerini ileterek, önümüzdeki günlerde ASFED tarafından hazırlanarak TSE’ye sunulacak çalışmanın takipçisi olacağını bildirdi. TSE Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, heyete ziyaretleri için teşekkürlerini ileterek bir plaket sundu. Şahin, ASFED’in resmi yayım organı Haber Asansörü’nün Genel Yayın Yönetmeni Yeliz Karakütük ile de özel bir röportaj yaptı. Röportajımızı ilerleyen sayfalarımızda okuyabilirsiniz.